Sport / Košarka

odlični u gostima

Osijeku nova gostujuća pobjeda, nakon Bjelovara pala i Moslavina

Osijeku nova gostujuća pobjeda, nakon Bjelovara pala i Moslavina
SMART agencija

„Moslavina je iskusna ekipa, ali borili smo se do samog kraja i pokazali da nam je mjesto u prvoj ligi“, istaknuo je vratar Vasilije Vujović

Rukometaši Osijeka ponovno se s gostovanja vraćaju s dva boda. U sklopu petog kola Paket24 Premijer lige-Lige B, izabranici Damira Eklića u Kutini su pred 300-njak gledatelja svladali Moslavinu s 29:32.

Od samog početka Osječani su igrali jako dobro. Lovro Malec postigao je pogodak za početno vodstvo domaćina, a ubrzo su David Čičak i Martin Lukac doveli Osijek na 1:3. Pokušali su rukometaši Moslavine u nastavku izjednačiti, ali najviše bi došli na minus jedan. Primjerice, u 15. minuti je Bruno Negran zabio za 6:7, Vujović je potom Vozabu obranio sedmerac za izjednačenje, a onda su Eklićevi rastrčani igrači triput zaredom zatresli mrežu – Purić, Zrno i Vašarević zajedničkim su snagama povisili na 6:10.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do kraja prvog dijela susreta osječki je sastav uspješno odolijevao svim naletima domaćina, a Martin Lukac je u 30. minuti zabio za 12:14 i donekle ugodan odlazak na odmor. Dobar start na utakmici i borbeni, raspoloženi igrači dali su naslutiti da bi Osječani mogli do novog iznenađenja u gostima.

Osijekove rukometaše nije moglo zaustaviti ni 25 obrana domaćeg vratara

U nastavku dvoboja gledali smo još odlučniji Osijek. Purić i Radović odmah su povisili na 12:16, a pet minuta kasnije došli su i do najveće prednosti na utakmici s 13:19. S druge strane, sjajan učinak imao je domaći vratar Marin Sorić koji je zabilježio nestvarnih 25 obrana, ali momčad Damira Eklića očito ni to nije moglo zaustaviti do pobjede. Uspješno su održavali stečenu razliku cijelo drugo poluvrijeme, a onda su domaćini u 56. minuti preko Turčića i Mihaljevića smanjili na 28:30.

Ipak, u ključnom trenutku Osječani su pokazali smirenost te staloženo priveli utakmicu kraju. U strijelce su se po zadnji put upisali Purić i Lukac, a onda je Vozab iz domaćih redova postavio konačan rezultat na 29:32. Nova pobjeda na gostovanju značila je i proslavu na sredini parketa uz prigodnu „Inati se, Slavonijo“.

Zadovoljan nakon velike pobjede bio je trener Damir Eklić:

"Odlična utakmica, što da kažem. Jako puno smo fulali, a golman Kutine je bio fantastičan i nije nam dao da se odvojimo. Dobro smo ih snimili, Vozaba i Mihaljevića smo zaustavili, međutim golman nam je pravio problem - nikako da se odvojimo i onda dolazi nervoza, što je normalno. Kutina igra kući, navijači su super, međutim uspjeli smo zadržati prednost, po meni je ovo zaslužena pobjeda. Kutini želim sve najbolje u nastavku", istaknuo je strateg Osijeka. 

Radović, Purić i Čičak predvodili do nove pobjede

Prvo ime u osječkom kadru bio je Matej Radović s osam postignutih pogodaka. Momčad su do pobjede predvodili i Roko Purić te David Čičak sa šest golova, a Martin Lukac upisao ih je pet. Ovom pobjedom ekipa je skočila na peto mjesto Lige B s četiri osvojena boda, a pobjedu je prokomentirao i Vasilije Vujović:

"Fantastična utakmica, bila je to borba do kraja. Moslavina je iskusna ekipa, ali borili smo se do samog kraja i pokazali smo da nam je mjesto u prvoj ligi", zaključio je naš vratar.

Momčad Damira Eklića svjesna je koliko su ovakve utakmice zahtjevne i koliko se teško dolazi do bodova na gostujućem parketu, no uspješno prihvaća takve izazove. Nakon Bjelovar u trećem kolu, Osječani su sada slavili i u Kutini, a nadamo se da će nakon reprezentativne pauze šokirati i u Križevcima. No, unatoč pauzi od prvenstva, za igrače Osijeka nema odmora. Već u srijedu očekuje ih susret u Orahovici u sklopu Hrvatskog kupa.  


Izdvojeno

Reci što misliš!