Sport / Košarka

Streetball Jam Valpovo

Streetball Jam Valpovo

U Valpovu se uskoro održava Streetball Jam 2012. Uz natjecateljski program pogledajte i što vam novo po pitanju popratnog sadržaja donose organizatori ove godine...

Valpovo Streetball Jam 2012. ove će se godine održati 23. lipnja na Trgu kralja Tomislava. Malo drugačiji i raznovrsniji nego što je bio prethodnih godina, program ovogodišnjeg Streetballa upotpunit će umjetnički program te besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera za sve zainteresirane posjetitelje ili natjecatelje. 

Organizatori ovogodišnjeg programa su Udruga Revolution u suradnji sa Savjetom mladih Grada Valpovo.

streetball2 slika_495

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potaknuti svijest o zdravlju kroz sport, glazbu, kreativnost i umjetnost ovogodišnji je moto Streetball Jama. Najveća je novina zasigurno Art stage koji ove godine dovodi četvero priznatih kreativaca i umjetnika s područja Osječko-baranjske županije. Više o Art stageu kao i cijelom programu pročitajte u nastavku.

Streetball Jam
je zamišljen kao jednodnevni događaj koji se sastoji od:

- streetball turnira (turnira "ulične" košarke) 
- glazbenog programa
- plesnih nastupai
- crtanje grafita

Jam je spoj košarke i glazbe, breakdance plesa te kreativnog izričaja kroz crtanje grafita koji su idealan spoj za ovakav tip manifestacije, koja je svake godine do sada privukla veliki broj sudionika, zainteresiranih posjetitelja ali i slučajnih prolaznika. Pozivamo Vas i ove godine da se rekreirate i zabavite u Valpovu!
 

Program Streetball Jam 2012. započinje u 11.00 sati!
 

STREETBALL CHALLENGE 3 on 3 (+1)

Kategorije:

11.00h – III. grupa: 1998. i mlađi

14.00h – II. grupa: 97. 96. i 95. godište

16.00h – I. grupa: Seniori
19.00h - Natjecanje u zakucavanju i šutiranju trica

20.00h – Finale i svečano proglašenje i zatvaranje turnira

 PRIJAVE:

Caffe bar Best - Massai bar - Bar Code

mail: [email protected]

putem Facebook stranice


Za prijavu je potrebno navesti ime ekipe, imena i prezimena svih igrača, godište igrača i kategoriju. Prijave se kao i uvijek primaju i na dan turnira.


POPRATNI SADRŽAJI:

- Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera
- Nagradne igre
- Art stage

- Dance show by Original Skillz Crew & Funkee Sapiens

- Glazbeni program (DJ*s) 

- Official after party @ MASSAI with DJ Janchezz & DJ Umbo

 


streetball slika_495

 Više o popratnim sadržajima:

Art Stage

Tomislav Moravek Mor, student Grafičkog fakulteta u Zagrebu crtanjem se bavi od malena. Valpovčanima dobro poznat kao autor gotovo svih grafita koje možete pronaći u našem malom gradu. Zasigruno široko najprepoznatljiviji Tomislavov dizajn u poslijednjih nekoliko godina afirmira se kroz brend Antifolk Community, unutar kojega samostalno izrađuje većinu. Grafički oblikuje sve proizvode, od stickera, preko upaljača pa sve do majici i torbi.

AUKS 1 je osječki ulični umjetnik koji aktivno radi na zidovimaod 2004. godine, prvobitno u svom kvartu, potom po okolnim mjestima. Njegova ulična umjetnost prepoznatljiva je u Osijeku kao dio vlastitog izričaja i imate je priliku doživjeti i u Valpovu. Auks 1 uređuje vlastiti blog pa možete i pogledati neke od njegovih radova.

Željka Fuderer Levak je 2009. godine diplomirala na Umjetničkoj akademiji u Osijeku u klasi prof. Ivana Ladislava Galete. Od iste je godine članica HDLU Osijek. Zaposlena je kao profesorica u srednjoj Školi za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti u Osijeku. Sudjelovala je i izlagala na većem broju izložbi, od kojih kao samostalnu izdvajamo METAMORFOZE PROSTORA u sklopu Osječkog ljeta kulture 2010. godine.Grupne izložbe i festivali u sklopu kojih ste mogli vidjeti Željkine radove su: TeST!6 i 8, RAF, Art Concept festival u St. Petersburgu, „640x860max Dofuraj svoj Film" – popratni program Pula Film Festivala, Video Festival – Cologne OFF IV LAB u Kölnu, 21. Slavonski Biennale, Noć Muzeja, Vox Feminae, Muzej ulične umjetnosti, Surduk festival i mnogi drugi. Od suradnji izdvajamo one s MTV Adria, Yammat produkcijom, video scenografiju za Fashion Incubator u Osijeku, Rijeka Street Zine projekt 2010. i 2011. godine te najnoviji projekt iz 2012. Paper girl – giveaway art project Zagreb-

Ivana Lončarić završila je Školu za tekstil, dizajn i primijenjenu umjetnosti u Osijeku. Trenutno je apsolventica na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, smjer grafika te je zaposlena kao učiteljica likovne kulture u osnovnim školama u Brodsko - posavskoj županiji. Do sada je njezin rad izlagan u Našicama, Đakovu i na skupnim izložbama u Osijeku. Smatra kako u procesu stvaranja treba odražavati guštanje prema radu i kreiranju. U slobodno vrijeme oslikava zidove i nada se da će biti prvakinja medju soboslikarima.

Dance show by Original Skillz Crew & Funkee Sapiens

Original Skillz Crew Croatia je dio internacionale ekipe pod imenom Original Skillz Crew World Wide, nastao 2011. godine, a trenutno se sastoji od 7 članova (B-Boy Raziel, Apolon, Nito, Mee Mee, Dragon, Srkee i Armando) koji se osim s breakom bave i mnogim drugim vrstama plesa, od hip-hopa do jazz dancea te raznim drugim aktivnostima vezanim uz hip-hop kulturu, radom s mladima, volontiranjem, organiziranjem raznih nastupa, natjecanja, radionica...

Original Skillz Crew je B-Boy i B-Girl ekipa s članovima iz cijelog svijeta, osnovao ju je B-Boy Jojo koji je suosnivač svjetski poznatog Rock Steady Crew-a iz Bronxa u New Yorku. Cilj je promicanje Original Skillz ideologije, temelja B-Boyinga (Break Dancea) i nastavak onoga što su započeli osnivači ovoga originalnog hip-hop plesa!

Više o njima....

Funkee Sapiens je skupina koja od 2007. godine djeluje pod okriljem Udruge mladih Movement u Osijeku. Njeguju nekoliko vrsta street plesova, kao što su hip-hop, poppong, locking i house dance. Sastoje se od 30-ak članova koji se osim na svojim treninzima educiraju na kampovima, seminarima i radionicama izvan Osijeka, ali i Hrvatske. Članovi su aktivni i u natjecateljskom dijelu kulture tako da nerijetko postižu vrlo zapažene razultate. Uz to, ova plesna skupina bavi se i organizacijom plesnih radionica svjetski poznatih plesača i natjecanja u Osijeku.

Više o njima...
 

Glazbeni program (DJ*s)

 - DJ Oliver
- Revolt DJ*s
- Revolt Youngstaz

 Official after party @ MASSAI with DJ Janchezz & DJ Umbo

 

DJ JANCHEZZ aka Chiod dolazi iz Novog Sada i ime koje se sve češće pojavljuje na DJ sceni. Na sebi svojstven način u setovima objedinjuje glitch-hop, reggae i hip-hop uz primjese drum-a, break-a i funk-a. Između juggling-a i scratch-a stavlja svoj pečat na vinyl, pretvara zvuk iz gramofona u ekstreman sport. Urednik je magazina o ekstremnim sportovima i urbanoj kulturi pod nazivom Switch pages. Član je u grupama Madred i SickSoul kao scratch majstor koji svojim vještinama neostavlja plesni podij prazan. Nešto više o glazbi možete potražiti na njegovoj Myspace stranici.

Mario Lovaković aka UMBO rođen 30.11.1977. u Sigmaringenu u Njemačkoj. Sa pet godina seli u Hrvatsku gdje i danas živi. Početkom '90-tih svirao je gitaru i pjevao u nekoliko bendova. Samouki je multi-instrumentalist (gitara, bass & klavijature). 2003. godine počinje se baviti produkcijom, što ga dovodi u bend Dogo Argentino gdje je radio kao producent i DJ. Uskoro počinje suradnju s udaraljkašem iz Dogo Argentina te kao Umbo & Balatz izbacuju nekoliko izdanja i remixa za grčki label Timewarp Music. 2008. godine potpisuje za poznati britanski label Goodgroove rec. koji mu jedan od dražih. Krug izdavačkih kuća se vremenom širio pa tako vrijedi napomenuti Bombastic Jam, Royal Soul rec., Aniligital Music, Breakbeat Paradise rec. i mnoge druge. Glazbu možete poslušati na ovom linku.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!