Sport

neredi

Čak 28 privedenih navijača na utakmici Oriolika i Tomislava iz Cerne

Čak 28 privedenih navijača na utakmici Oriolika i Tomislava iz Cerne
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Protiv svih osoba su podneseni optužni prijedlozi Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima

Brodsko-posavska policija izvještava o najvijačkim neredima koji su se dogodili na utakmici NK Oriolik i NK Tomislav iz Cerne u 3. kolu HNL- Istok, što je četvrti rang hrvatskog nogometa.

"Dana 2. ožujka, oko 17 sati, u Oriovcu, prilikom odigravanja nogometne utakmice između NK Oriolik i NK Tomislav iz Cerne, 28 osoba se protupravno ponašalo. Naime, navedeni su u natjecateljski prostor bacali predmete i razne boce. Svi su uhićeni i privedeni u policijsku postaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 7 osoba prilikom odigravanja nogometne utakmice boravilo na području športskog objekta pod utjecajem alkohola.
Utvrđeno je da jedna osoba (r. 1994.) posjeduje pirotehničko sredstvo koje je od istoga oduzeto.

Nadalje, druga osoba (r. 2001.) kod sebe nije imala osobnu iskaznicu, dok je trećoj osobi (r. 1994.) isteklo važenje osobne iskaznice. Istima su izdani obavezni prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Također je utvrđeno da je četvrta muška osoba (r. 1997.) upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (0,81 promila) te mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom uz oduzimanje vozačke dozvole (prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama).

Protiv svih osoba su podneseni optužni prijedlozi Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima te im je izdana naredba o određivanju mjere opreza zabrane posjećivanja prostora gdje nastupa nogometni klub sa područja Općine Cerna  u trajanju 8 dana", stoji u izvješću policije.


Izdvojeno

Reci što misliš!