SiB Plus / Web Kutak

IT edukacija - Nauči i ti kako postati guru na Internetu

IT edukacija - Nauči i ti kako postati guru na Internetu

Internetom se danas služi preko milijardu ljudi, stoga i ne čudi kako informatičke tehnologije već dugi niz godina bilježe velik rast korisnika. Unatoč tomu, Hrvatska je po iskorištenosti IT tehnologija tek na 57. mjestu u svijetu.

Kako bi tu sliku poboljšali, ali i mladima otvorili mogućnost zapošljavanja u tom području, Županijski savjet mladih Osječko-baranjske županije pokrenuo je besplatnu IT edukaciju – Nauči i ti kako postati social community manager.

U sljedeća tri mjeseca, ovi će polaznici imati priliku učiti o IT tehnologijama. Ta će im znanja uvelike pomoći da budu konkurentniji na tržištu rada, jer prema istraživanjima Županijskog savjeta mladih, takvi su stručnjaci vrlo traženi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Mi smo iz tog razloga željeli u biti mlade potaknuti da se trebaju fokusirati na IT tehnologije jer je to naša sadašnjost i budućnost preko koje će moći steći svoje zaposlenje radeći to od kuće ili preko nekog poslodavca", kaže Mario Marolin predsjednik ŽSM OBŽ.

Pogledajte: Facebook statistike

Dario Šuler, predavač, a ujedno i predstavnik tvrtke Digital-point dodaje: „Cilj IT edukacije da mlade osobe do 35 godina mogu predstaviti na internetu. Znači njih naučiti kako se ponašati na društvenim mrežama, osnove samog ponašanja i ophođenja na društvenim mrežama."

Odaziv na IT edukaciju kaže Marolin, bio je velik što znači da su mladi prepoznali mogućnosti koje im ovaj projekt nudi.

Ovaj projekt inače, kruna je dvogodišnjeg rada Županijskog savjeta mladih Osječko-baranjske županije koji je do sada informirao preko 5.000 mladih o poduzetništvu i mogućnostima koje se nude. Nadaju se kako će ovakve edukacije i ubuduće organizirati.

{youtube}YyXPVNNWEcU{/youtube}

Tekst i video: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!