SiB Plus / Web Kutak

U subotu prosvjed protiv ACTA-e i u Osijeku

U subotu prosvjed protiv ACTA-e i u Osijeku

Prosvjedi protiv kontroverznih antipiratskih zakona najavljeni su za subotu (11.2.) u više od sto europskih gradova, a priključit će im se i Osijek.

Prosvjed počinje u 15 sati na Trgu Ante Starčevića, a od ostalih hrvatskih gradova pridružiti će se još Rijeka i Zagreb.

 

Na prosvjed organizatori pozivaju preko društvene mreže Facebook, a organizatori mole na mirno okupljanje i bez ikakvih oznaka političkih stranaka ili nevladinih udruga. Dok su pak obilježja hakerske skupine Anonymous dobrodoošli.

stopacta1

Što je ACTA?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Pravi cilj ACTA-e je da uništi internet kakvog poznajemo i da vam oduzme vašu slobodu", poručuju Anonymous. ACTA se, naime, može interpretirati na više načina. Oni koji je pokušavaju progurati uvjeravat će vas da se radi o benignom sporazumu čiji je primarni cilj zaštititi industrijsku proizvodnju od piratskih proizvoda.

No, nešto drugačija interpretacija, ona od koje strahuju Anonymousi, pretvara ACTA-u u internetski "killswitch". Prekidač za gašenje, odnosno cenzuru World Wide Weba.

"Najveća laž ikad izgovorena je da će svaka zemlja koja ratificira ACTA-u moći sama birati kako će interpretirati odredbe sporazuma", poručuju Anonymous.


Opširnije u našem članku Ameri uvode potpuno kontrolu Interneta - kraj torrentima, Youtube-u,...?!


SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!