SiB Plus / Web Kutak

15. ožujka Microsoft gasi MSN Messenger

15. ožujka Microsoft gasi MSN Messenger

Od 15. ožujka ove godine korisnici se više neće moći ulogirati u Microsoftov servis za razmjenu poruka i morati će početi koristiti Skype ako žele razmjenjivati poruke sa svojim kontaktima s popularnog servisa.  Microsoft je o tome obavijestio sve svoje korisnike elektroničkom poštom.

Microsoft također u poruci potiče korisnike da se prebace na Skype prije nego se servis ugasi. Ukidanje servisa je posljedica kupnje servisa Skype od strane Microsofta u listopadu 2011 za 8,5 milijardi dolara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U studenom 2012, Microsoft je najavio gašenje svog servisa početkom 2013., ali nije dao nikakav konkretan datum. U isto vrijeme Microsoft je omogućio korisnicima pozive i poruke s kontaktima pomoću skype servisa.

Kako bi pomogao korisnicima prijelaz prije 15. ožujka, Microsoft je dodao gumb za nadogradnju koji nakon što se klikne automatski izbriše stari servis i instalira Skype umjesto njega.

Iz Microsoft su poručili da će servis nastaviti raditi normalno kao i prije, sve dok se ne ugasi 15. ožujka.

Windows Live Messenger je poznat i kao MSN Messenger, a pokrenut je 1999. Prema procjenama otprilike 300 milijuna ljudi koristi ovaj servis svaki mjesec.

Zanimljivo, jedina zemlja u kojoj će servis biti i dalje dostupan je Kina, a razlog je taj što jedino oni imaju zakupljenu licencu za korištenje servisa.

Izvor: znanost.geek.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!