Promo

brojne aktivnosti

Projekt „Učim i treniram – zdrav život preferiram!“ započeo s provedbom

Projekt „Učim i treniram – zdrav život preferiram!“ započeo s provedbom
PR

Projekt će se provoditi tijekom cijele 2023. godine, a obuhvaća brojne aktivnosti

Prema statistikama sve veći broj mladih ima probleme sa pretilosti i „sjedilačkim“ načinom života. Takve navike stvaraju se od najranije dobi djeteta i ukoliko se pravovremeno ne reagira u budućnosti promjena navika postaje sve zahtjevniji proces. Stoga je važno kod djece, već od rane školske dobi, stvarati pozitivan stav prema sportu, poticati ih na rekreaciju te ih učiti o zdravoj prehrani.

Projekt „Učim i treniram – zdrav život preferiram!“ ima za cilj promicati bavljenje sportom od najranije dobi te razvijati svijest kod djece, učitelja i roditelja o zdravim navikama i zdravom životnom stilu. Provoditelj projekta je Gimnastičko društvo Osijek - Žito, a isti je prijavljen na financiranje sredstvima Ministarstva turizma i sporta kroz Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. godini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Projekt će se provoditi tijekom cijele 2023. godine, a obuhvaća brojne aktivnosti. Neke od ključnih su organizacija treninga gimnastike u matičnim školama koje su iskazale zainteresiranost za sudjelovanje u projektu, provedba radionica „Osnove pružanja prve pomoći“ i radionica nutricionizma za učenike trećih razreda u školama iz Osijeka, Vukovara i Belog Manastira koje sudjeluju na projektu. Pored toga, za učitelje će krajem ljeta biti organizirana i online radionica kojom će se ta ciljna skupina dodatno informirati o važnosti redovne rekreacije učenika mlađe školske dobi. Važno je napomenuti za je za sve sudionike sudjelovanje na projektu besplatno.„U sklopu projekta planiramo provoditi brojne aktivnosti za koje vjerujemo da će svim sudionicima biti izuzetno korisne, zanimljive i poučne. Nadamo se da će prilike za prijavu i provedbu ovakvih, a i sličnih, projekata u budućnosti biti što više kako bismo se čim prije riješili neslavnog prvog mjesta po pretilosti u EU te poboljšali općenite sportske navike nacije“,  izjavila je Ksenija Livančić, ispred GD Osijek – Žita.

Osim osnovnih škola, suradnja na projektu bit će ostvarena i sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije te sa Gradskim društvom Crvenog križa Osijek s kojim GD Osijek – Žito ima već uspješno provedene suradnje.

Informacije i aktivnosti projekta moguće je pratiti na službenoj web stranici Gimnastičkog društva Osijek – Žito.


Izdvojeno

Reci što misliš!