Promo

Palace agencija

Zašto angažirati agenciju za nekretnine i kako odabrati pravu?

Zašto angažirati agenciju za nekretnine i kako odabrati pravu?
Promo

Vrlo važno je odabrati stručnu i pravno ovlaštenu agenciju za nekretnine, koja će svojim znanjem, iskustvom, dobrim marketinškim planom i profesionalnim odnosom s klijentima omogućiti dobro i široko oglašavanje vaše nekretnine, a koje će u konačnici dovesti do brze i kvalitetne kupoprodaje

Prodaja ili kupnja nekretnine težak je, dugotrajan, te svakako rizičan i stresan proces. Posebno ako se u njega upuštate sami i bez ikakvog prethodnog iskustva. Prodavatelji i kupci nekretnina to najčešće čine kako bi uštedjeli na agencijskoj proviziji, no nisu svjesni da si time mogu napraviti štetu koja može višestruko premašiti „uštedu“ koju će ostvariti zaobilaženjem stručnjaka u kupoprodaji nekretnina.

Većina kvalitetnih i za taj posao ovlaštenih agencija za posredovanje u prometu nekretninama na današnjem tržištu pruža niz usluga koje uvelike olakšavaju cijeli proces kupnje i prodaje nekretnine. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stručni djelatnici agencije za nekretnine dati će vam svoje mišljenje o stvarnoj tržišnoj vrijednosti vaše nekretnine, ukazati na prednosti i nedostatke nekretnine koju namjeravate kupiti, pomoći oko mnoštva pravnih pitanja i papirologije koja taj proces prati, upoznati vas s raznim oblicima financiranja, načinima plaćanja ili dati savjete glede renovacije i uređenja vašeg novog doma.

Dobra agencija za nekretnine će vas pratiti kroz cijeli proces prodaje ili potrage za nekretninom, savjetujući vas iskreno i stručno. Pravi agent će biti uvijek na vašoj strani, ali svakako i realan. Savjeti agenta za nekretnine olakšati će vam donošenje konačne odluke kod kupnje ili prodaje nekretnine. Dobar agent neće vas požurivati, već će vam dati vremena da na osnovu svih dobivenih informacija odvažete opcije i sami donesete kvalitetnu odluku.

Kod izbora agencije za nekretnine s kojom ćete surađivati treba biti oprezan. U svakoj branši, pa tako i među agencijama za nekretnine, postoje one koje obavljaju svoj posao stručno i profesionalno, ali i one koje valja izbjegavati. Nažalost, na tržištu postoje i agencije koje rade „na crno“.

Kako onda odabrati kvalitetnu agenciju za nekretnine?

Odgovor na to pitanje smo potražili u ovlaštenoj agenciji za nekretnine Palace Real Estate u Osijeku.

Agencija za nekretnine Palace Real Estate uspješno posluje već dugi niz godina, ima svoje urede u pet najvećih gradova Hrvatske i svojim djelovanjem pokriva sve hrvatske regije. U njoj radi više od petnaest stručnih agenata za nekretnine, koji su svoje znanje i iskustvo stekli obrazovanjem, konstantnim usavršavanjem i višegodišnjom praksom. Iza njih stoji na tisuće uspješnih kupoprodaja nekretnina u svim dijelovima lijepe naše.

„Kod izbora agencije za nekretnine s kojom ćete surađivati, potrebno je obratiti pozornost na  nekoliko stvari. Prvo provjerite na internetskim stranicama Hrvatske gospodarske komore da li agencija ima dozvolu za rad. Ovlaštena agencija za nekretnine osigurana je od svih štetnih događaja koje mogu snaći sudionike u pravnom poslu kupoprodaje nekretnina. Angažiranjem ovlaštene agencije za nekretnine i prodavatelj i kupac pravno su osigurani, i to bez ikakvog dodatnog troška, jer je osiguranje od bilo kakvog štetnog događaja već uključeno u naknadu koju plaćate agenciji za njezine usluge. S druge strane, ako sklopite suradnju s agencijom koja nema dozvolu za rad, vaša imovina i novac nisu zaštićeni.“ kaže nam ovlašteni agent posredovanja u prometu nekretninama agencije Palace, Andrija Bogunović.

„Ovlaštena agencija ima zaposlenu jednu ili više osoba koje su položile državni stručni ispit za posao agenta posredovana u prometu nekretninama. Najkvalitetnije agencije za nekretnine imaju višegodišnje iskustvo iza sebe, veći broj zaposlenih agenata za nekretnine i veliku ponudu različitih vrsta nekretnina, koju redovito prezentiraju kvalitetnim fotografijama i tekstovima na svim specijaliziranim domaćim i inozemnim oglasnicima i portalima za nekretnine. Ovlaštena agencija za nekretnine također mora raditi u kvalitetnom i od inspektorata odobrenom poslovnom prostoru, imati posebno mjesto unutar njega za povjerljive razgovore, te imati sva tehnička sredstva i uvjete za rad. Klijent se u takvom prostoru mora osjećati ugodno i zaštićeno“, nastavio je gospodin Andrija Bogunović.

Agencija Palace Real Estate nudi sve ovo svojim klijentima. I više. Mi nismo samo eksperti u svom području, već i ljudi koji će vas aktivno saslušati i na osnovu dobivenih informacija savjetovati stručno, ali i iskreno. Bez ustručavanja ćemo dati svoje objektivno mišljenje i nikada nećemo prisiljavati klijenta na bilo kakvu ishitrenu odluku. Agent za nekretnine koji će na sva vaša pitanja odgovoriti sa „Da“ najčešće nije iskren. A nije niti stručan“, dodala je Ana Zandt, djelatnica agencije Palace u Osijeku.

„Kupoprodaja nekretnine je složen proces koji uključuje dugotrajne pregovore koji u konačnici moraju zadovoljiti obje uključene strane. Stoga je bitno da agent za nekretnine kojeg ćete angažirati bude dobar pregovarač, elokventan prezentator i odličan psiholog. Uz to, dobar agent za nekretnine vam mora biti uvijek dostupan. Mora biti vaš ozbiljan poslovni partner, ali i prijateljski savjetnik.“ pojašnjava nam Ana Zandt.

Na kraju, upitali smo koje najčešće pogreške prave klijenti kod odabira agencije za nekretnine?

„Najveća pogreška je uopće ne odabrati agenciju za nekretnine, već krenuti u proces kupoprodaje sami. Druga je velika pogreška odabrati nekoliko agencija koje će oglašavati prodaju vaše nekretnine. Kod samostalnog oglašavanja ćete sigurno napraviti barem jednu od pogrešaka kao što su neadekvatno formiranje prodajne cijene, davanje šturih ili loših informacija o nekretnini,  nekvalitetno fotografiranje nekretnine, te slabo ili nedovoljno marketinško pozicioniranje prodajnoga oglasa. Tu su još i kruto vođenje pregovora s potencijalnim kupcima, neadekvatna priprema nekretnine za prodaju i sakrivanje nedostataka nekretnine loše izvedenim renoviranjem.“ odgovorio nam Andrija Bogunović i nastavio:

„Angažiranjem više agencija prodavatelj obezvređuje svoju nekretninu jer se isti oglasi pojavljuju nesustavno na više oglasnika i web stranica agencija, ili još gore, više puta na istome oglasniku. Veći broj istih oglasa kod različitih agencija ne povećava šansu za prodaju, već upravo suprotno, smanjuje šansu za njezinu brzu i kvalitetnu prodaju. Takva se nekretnina u očima kupca čini lošom ili problematičnom. Takav prodavatelj će zaboraviti i koje je sve agencije angažirao, a niti može biti u kvalitetnom kontaktu sa svim tim agencijama, pa se njegova nekretnina često i po različitim cijenama nalazi kod niza prodavatelja. Sve će to naravno odbiti potencijalnog kupca.“

„Stoga je vrlo važno odabrati stručnu i pravno ovlaštenu agenciju za nekretnine, koja će svojim znanjem, iskustvom, dobrim marketinškim planom i profesionalnim odnosom s klijentima omogućiti dobro i široko oglašavanje vaše nekretnine, a koje će u konačnici dovesti do brze i kvalitetne kupoprodaje. Agencija Palace Real Estate je upravo takav partner - ugledan, pouzdan i stručan. Prije odluke kojoj agenciji povjeriti prodaju nekretnine, posjetite nas u Dunavskoj ulici broj 68 u Osijeku i popričajte s nama bez ikakvih obveza. Upitajte nas sve što vas zanima glede kupnje ili prodaje nekretnine i na temelju tog razgovora odlučite povjeriti nam realizaciju te važne životne odluke“ završio je naš zanimljivi razgovor voditelj agencije Palace Real Estate u Osijeku, gospodin Bogunović.  


Izdvojeno

Reci što misliš!