Promo

Zagrebačka škole ekonomije i managementa

Kako do napredovanja u karijeri i stipendije za Global Executive MBA program

Kako do napredovanja u karijeri i stipendije za Global Executive MBA program

EMBA predavači su svoju karijeru razvijali na najvišim pozicijama u svjetski poznatim korporacijama kao što su Coca-Cola, Austria telekom i mnoge druge, nakon čega studentima prenose svoja znanja i iskustva

Česti su navodi kako MBA program unaprjeđuje karijere polaznika dajući im potrebna znanja i vještine za nadogradnju postojećeg znanja i poboljšavanje poslovnih procesa. Kako bi provjerili je li to zaista tako i što je za njih napredovanje u karijeri provedeno je istraživanje među MBA alumina Zagrebačke škole ekonomije i managementa. Rezultati istraživanja pokazuju da 76% njih napreduje u karijeri po završetku studija. Čak je 87% ispitanika dobilo povećanje plaće, 81% njih je unaprijedilo svoje poslovne procese, a 57% njih smatra da ih je MBA pripremio za leaderske pozicije unutar tvrtke.

Kako ne bi sve ostalo na statistikama, donosimo i priče nekih MBA alumna Zagrebačke škole ekonomije i managementa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dario Zrnec završio je studij molekularne biotehnologije nakon čega se zaposlio u farmaceutskoj industriji kao prodajni predstavnik za dijagnostičke instrumente. Nakon tri godine promoviran je u srednji management s kojim su došle i veće odgovornosti te širi obim posla u marketingu i prodaji. Nakon pet godina u dijagnostici, Dario prelazi u Novartis u kojem radi i danas u marketingu onkoloških i hematoloških lijekova.

“Uvjet zapošljavanja u farmaceutskoj firmi, na marketinškim ili prodajnim pozicijama, je završen fakultet prirodnog usmjerenja. No, kada kreneš raditi, shvatiš da ti je jednako potrebno i znanje o financijama, marketingu, managementu, strateškom planiranju te tzv. soft skills, o kojima do sada nisi ništa čuo, a očekuje se da se brzo snađeš i uspješno obaviš sve poslovne zadatke. Neke vještine uspiješ steći putem, ali većinom imaš osjećaj da drugi znaju više od tebe te iz tog razloga nemaš ponekad hrabrosti reći svoje mišljenje ili voditi neki projekt”, ističe Dario Zrnec.

Za daljnje obrazovanje Dario izabire Executive MBA program Zagrebačke škole ekonomije i managementa na kojem je i diplomirao. ZŠEM je odabrao zbog AASCB akreditacije i vikend predavanja koja su se lako uklopila i njegove privatne i poslovne obveze.

“Ono što bih posebno istaknuo je rad u manjim grupama s kolegama koji rade na sličnim pozicijama u drugim firmama i industrijama, te dinamično i korisno dijeljenje iskustava kroz različite teme i problematiku. Moram priznati da sam za većinu stvari koje su se spominjale na različitim kolegijima čuo i prije kroz dosadašnju karijeru, ali na EMBA studiju sam dobio dubinu i širinu koju prije nisam imao te sam sada samouvjeren i spreman preuzeti sve više odgovornosti u svom svakodnevnom radu”, ističe Dario Zrnec. 

“Preporučio bi EMBA studij svima koji su, kao ja, na pozicijama u srednjem managementu, a žele iskorak prema naprijed. Konkurencija u poslovnom svijetu je velika i željena pozicija će teško doći sama od sebe ako se ne uloži vremena u vlastitu kontinuiranu edukaciju. Što se mene tiče, ja sam dobio što sam htio od EMBA studija te sigurno idem naprijed prema novim izazovima”, ističe Dario Zrnec

I Tomica Ljubek, Environmental Health & Safety Manager iz Dechra Pharmaceuticals PLC se odlučio za daljnje obrazovanje na Executive MBA programu ZŠEM-a. Odluka za MBA studij, je nešto što se kroz njegov radni vijek nekako nametalo samo od sebe, te je predstavlja logičan slijed u daljnjem razvoju karijere, stjecanju novih znanja i razvijanju novih vještina.

Tomica je diplomirao na Visokoj školi za sigurnost s pravom javnosti, a prije upisa MBA programa svoje je radno mjesto smatrao plafonom karijere jer nije znao što dalje, iako se nije baš mogao pomiriti s time. Karijera je stagnirala, a Tomica nije imao dovoljno znanja i sigurnosti da je potakne i tako se odlučio za daljnje usavršavanje.

“Pa da budem iskren preporuka za MBA program Zagrebačke škole ekonomije i managementa prvo je stigla od direktora kompanije u kojoj trenutno radim. Citiram direktorove riječi „Čitao sam u Lideru o ZŠEM-u i čini mi se da su jako dobri. Od predavača, programa… uglavnom cijeli paket pa razmisli o njima.“ i tako sam krenuo razmišljati i kontaktirao sam ZŠEM. Kroz razgovor s prodekanom Oblakovićem, Voditeljem Executive MBA programa dobio sam više informacija o studiju, polaznicima i predavačima te odlučio upisati MBA,” ističe Tomica Ljubek.

Osim što je stekao nova znanja i vještine kroz Executive MBA program, Tomica ističe i kako je umrežavanje velika prednost ovog studija. EMBA predavači su svoju karijeru razvijali na najvišim pozicijama u svjetski poznatim korporacijama kao što su Coca-Cola, Austria telekom i mnoge druge, nakon čega studentima prenose svoja znanja i iskustva koja su, ističe Tomica, krucijalna nadogradnja teorijskog znanja.

“Na MBA programu sam stekao nova znanja te sam naučio poslovnu situaciju sagledavati s više strana. Sada kada se nalazim na sastanku vezano za financije mogu ravnopravno sudjelovati u raspravi i donošenju odluka. Od stečenih vještina istaknu bi one upravljačke vještine što osjete i članovi mog tima, a ja sam formirao posve drugačiji pogled na poslovne procese”, ističe Tomica Ljubek

ZŠEM organizira MBA Scholarship competition na kojem će dodijeliti tri stipendije za Global Executive MBA program na temelju motivacije, radnog iskustva i poslovnog slučaja kojeg će sudionici raditi na radionici na temu “Digital Transformation in Supply Chain Management ” koja se održava 28. svibnja 2022. Kako do stipenidje pogledajte na internetskoj stranici Zagrebačke škole ekonomije i managementa. 


Izdvojeno

Reci što misliš!