Lifestyle / Studentski kutak

prijave u tijeku

ESN Osijek započinje s jesenskim regrutiranjem članova

ESN Osijek započinje s jesenskim regrutiranjem članova
PR

Članovi udruge planiraju i provode događaje na kojima se stvaraju nova prijateljstva, pruža podrška studentima u svladavanju akademskih ili poslovnih poteškoća

ESN Osijek, studentska udruga koja već 10 godina zajedno s međunarodnim studentima lokalnu sredinu čini boljim i kvalitetnijim mjestom za život, poziva sve zainteresirane mlade da se prijave na otvorene regrutacije putem poveznice od 8. do 18. rujna 2022. godine u 23:59.

Erasmus Student Network (ESN) ili Erasmus studentska mreža najveća je studentska udruga u Europi koja svoje djelovanje započinje davne 1989. godine pod krilaticom "Studenti pomažu studentima".

Neprofitna, nevladina i apolitična organizacija djeluje u 41 zemlji diljem Europe
(a i šire) te okuplja više od 15 000 studenata volontera koji svake godine pomažu 220 000 međunarodnih studenata na Erasmus+ razmjeni. U Hrvatskoj je osnovano sedam sekcija: u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Dubrovniku, Zadru, Čakovcu te Osijeku.

Lokalna podružnica ESN-a u Osijeku utemeljena je 2012. godine te će sa svojih 20-ak
aktivnih članova u prosincu proslaviti 10. rođendan. Ako biste postali članom ove udruge, zajednički ćete raditi na promociji obrazovanja, utjecaja Erasmus+ programa na razvoj vještina i znanja studenata, promovirat ćete studentske mobilnosti i grad Osijek kao idealno mjesto za obavljanje studijskog boravka ili stručne prakse te u tu svrhu provoditi događaje namijenjene međunarodnim, ali i lokalnim studentima.

ESNeri svaki semestar upoznavaju nove međunarodne studente kojima otkrivaju hrvatsku kulturu i sve ljepote Osijeka i regije, ali isto tako i sami imaju priliku upoznavati različite kulture čime ostvaruju poznanstva diljem svijeta.

Članovi udruge planiraju i provode događaje na kojima se stvaraju nova prijateljstva, pruža podrška studentima u svladavanju akademskih ili poslovnih poteškoća u svrhu poboljšanja učinkovitosti studiranja, ukazuje briga za okoliš, tjelesno i psihičko zdravlje te nastoji međunarodnim (nekada i domaćim) studentima prikazati sve ljepote zajednice u koju su došli.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

ESNeri stječu nova znanja i vještine poput; snimanje i vođenje podcasta, izrada vizuala za društvene mreže, rad u dinamičnom, ali opuštenom okruženju, planiranje te organizacija događaja, komunikacijske vještine, manje-više sve vještine koje će obogatiti životopis te omogućiti mladima bolju konkurentnost na tržištu rada.

ESNer je dio zajednice koja poštuje sve različitosti i potiče izlazak iz komfort-zone, traži
kreativna rješenja za nove izazove i probleme te zajedno s međunarodnim studentima lokalnu sredinu čini boljim i kvalitetnijim mjestom za život. Stoga, ne propustite priliku i prijavite se do 18. rujna u 23:59 sati putem poveznice.

Za sve nedoumice ili dodatne informacije možete nam se obratiti na e-mail: [email protected]
ili na našim društvenim mrežama Facebook ili Instagram.


Izdvojeno

Reci što misliš!