Lifestyle / Ostalo

ŠTO JE OVO?

Pitali smo umjetnu inteligenciju kako se kuha fiš paprikaš. Evo što nam je odgovorila

Pitali smo umjetnu inteligenciju kako se kuha fiš paprikaš. Evo što nam je odgovorila
Borna Jakšić/PIXSELL

Ako se pita umjetnu inteligenciju u fiš se stavlja krumpir i svježa paprika, a poslužuje se uz palentu

Veliki je petak i kod velikog broja Slavonaca i Baranjaca na meniju je fiš paprikaš. Već smo objavljivali više recepata kako skuhati ovu baranjsku deliciju, a sad smo pitali i umjetnu inteligenciju (ChatGPT) kako se kuha baranjski fiš paprikaš.

Recept koji smo dobili, u najmanju ruku, je čudan. I nikako vam ne bi preporučili da fiš kuhate po njemu. Ali evo prenosimo cijeli odgovor:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Evo recepta za pripremu baranjskog fiš paprikaša:

Sastojci:

  • 1 kg svježe ribe (šaran, smuđ, som ili neka druga slatkovodna riba)
  • 2-3 veće glavice luka
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 2-3 svježe paprike (po mogućnosti crvena i zelena)
  • 2-3 rajčice
  • 2-3 krumpira
  • 2 žlice paprike (slatka ili ljuta, ovisno o preferencijama)
  • Sol, papar, vegeta ili drugi začini po želji
  • 1 dl ulja
  • Voda
  • Svježi peršin ili peršinov list za posipanje

Upute:

1. Priprema povrća:

Luk ogulite i sitno nasjeckajte.
Češnjak sitno nasjeckajte.
Paprike operite, očistite od sjemenki i narežite na manje komade.
Rajčice operite i narežite na kockice.
Krumpire ogulite i narežite na kockice.

2. Priprema ribe:

Ribu operite, očistite i narežite na manje komade. Ako koristite manje ribe, možete ih ostaviti cijele.

3. Priprema paprikaša:

U velikoj posudi zagrijte ulje.
Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pirjajte dok luk ne postane staklast.
Zatim dodajte narezane paprike i rajčice te pirjajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
Dodajte papriku u prahu i promiješajte.
Nakon toga dodajte narezane krumpire i ribu.
Podlijte sve vodom tako da sve bude prekriveno.
Posolite, popaprite i dodajte ostale začine po želji.
Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 30-40 minuta ili dok krumpiri ne omekšaju, a riba se skuha.

4. Posluživanje:

Kad je paprikaš gotov, pospite svježim peršinom ili peršinovim listom.
Poslužite toplo uz svježi kruh ili palentu.

Napomena: Možete prilagoditi recept prema svojim preferencijama dodavanjem drugog povrća ili začina. Također, možete prilagoditi količinu vode i začina prema gustoći i okusu koji preferirate. Uživajte u pripremi i degustaciji baranjskog fiš paprikaša!"

Mi vam ipak savjetujemo da se držite pravog recepta

Najveća hrvatska fišijada
RECEPT Skuhajte pravi baranjski fiš i domaću tjesteninu

 


Izdvojeno

Reci što misliš!