Lifestyle / Ostalo

Sa šest radionica

Održana 15. Zimska škola fizike za učenike srednjih škola

Održana 15. Zimska škola fizike za učenike srednjih škola
PR

Preko devedeset srednjoškolaca tako je proširilo svoja znanja fizike, i to kroz zanimljive pokuse kroz koje su ih vodili njihovi nastavnici, ali i nastavnici i studenti Odjela za fiziku

Danas je održana 15. Zimska škola za učenike srednjih škola na Odjelu za fiziku Sveučilišta J. J. Strossmayera. Školu su organizirali Odjel za fiziku, Agencija za odgoj i obrazovanje, Županijsko stručno vijeće nastavnika fizike u gimnazijama Osječko-baranjske županije, Županijsko stručno vijeće nastavnika fizike u strukovnim školama Osječko-baranjske županije te Udruga fizičara Osijek.

Tema ovogodišnje Zimske škole bila je Struktura tvari, a obuhvaćala je šest radionica na kojima su učenici eksperimentalno otkrivali i potvrđivali zakone fizike, pri tome slijedeći sve korake znanstveno-istraživačkog procesa koji je završio prezentacijom (diseminacijom) rezultata ostalim sudionicima. Preko devedeset srednjoškolaca tako je proširilo svoja znanja fizike, i to kroz zanimljive pokuse kroz koje su ih vodili njihovi nastavnici, ali i nastavnici i studenti Odjela za fiziku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim toga, srednjoškolski su nastavnici imali priliku čuti najnovija saznanja iz područja nanotehnologija i nanomaterijala na predavanju "Nanotehnologija je tu!" koje je održao doc. dr. sc. Domagoj Belić s Odjela za fiziku. Zanimljivu prezentaciju dronova i FPV (first person view) sustava predstavila je sudionicima tvrtka ORQA .

Kao i sa svake dosadašnje Zimske škole, i nastavnici i učenici otišli su zadovoljni, puni novih znanja, ideja i entuzijazma za p(r)oučavanjem fizike i prirodnih pojava i procesa.


Izdvojeno

Reci što misliš!