Lifestyle / Ostalo

OSJEČKA PREMIJERA

Glazbeno akcijska komedija Rifovi revolucije u kinu Urania 15. ožujka

Glazbeno akcijska komedija Rifovi revolucije u kinu Urania 15. ožujka
PR

Rifovi konačno stižu i u Osijek, u prekrasno kino Urania, a nakon osječke kino premijere bit će upriličena i svirka banda Razor Jet, koji će odsvirati filmski soundtrack.

Film Rifovi revolucije, nastao u koprodukciji varaždinskih udruga Rebl film i Trash će igrati u petak, 15. ožujka u 20 sati, na velikom platnu osječkog kina Urania. Sjajna stvar za sve ljubitelje dobre rock glazbe jest da će nakon filma, u popularnom osječkom baru Peppermint biti održan i koncert grupe Razor Jet koja će odsvirati soundtrack iz filma.

Rifovi revolucije su glazbeno akcijska komedija s originalnim songovima i prva rokenrol bajka  ikad snimljena u Hrvatskoj. Nakon projekcija u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu, nastavlja sa serijom prikazivanja u Hrvatskoj.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radnja filma zbiva se oko zlog dr. Zempa koji nametanjem glazbenih poreza i uz pomoć svojih 'batinaša' ZZ Troupersa vlada svojim gradom. Radi sve većeg 'jarma' javlja se i pokret otpora, okupljen oko hair metal banda Razor Jet. Rock glazba koju band svira građanima daje natprirodnu fizičku snagu, stoga ih dr. Zemp i njegova ekipa odlučuju uništiti tako da ih pretvore u boy band.

To je tek zaplet priče koju obilježava autorska glazba, pa je tako za film kreiran praktički cijeli soundtrack. Njega će gledatelji, osim na platnu, moći u Osijeku čuti i vidjeti i uživo, jer će nakon filma biti upriličena svirka u Caffe baru Peppermint, gdje će se Razor Jet preseliti odmah nakon projekcije.

Film je dosad u svakom kinu naišao na odlične reakcije publike, a filmska ekipa se nada da će tako biti i u Osijeku, gdje će se i predstaviti autor. Film je kreirao scenarist, redatelj, montažer Jurica Hižak, osnivač Trash film festivala u Varaždinu, kojem je ovo već sedmi film, ali prvi dugometražni. U filmu sudjeluje preko 100 glumaca, snimano je na preko 30 lokacija, u Varaždinu i okolici, a film se snimao tri i pol godine.

Nakon Osijeka, tijekom proljeća u planu su i gostovanja u Splitu, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Koprivnici, Ivancu.

Svi koji su u mogućnosti ne bi smjeli propustiti projekciju jer se radi o filmu koji će ih sigurno dobro nasmijati i pokazati da ima nešto dobro i izvan mainstream filmske produkcije.

Više o filmu možete pročitati na Facebook stranici, ali i na IMDB-u.

Trailer filma, možete pogledati na Youtubeu

"Ako ste se zasitili holivudske hiperprodukcije, i ako tražite osvježenje" - Jutarnji list.

"Zbog ideje da se uz rock`n`roll može voditi revolucija, odmah sam se zaljubio u Riffs of Revolution." - Zona Filma.


Izdvojeno

Reci što misliš!