Lifestyle / Ostalo

„Tekla voda Karašica“

Članovi Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo vratili su se sa četverodnevnog gostovanja u Italiji

Članovi Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo vratili su se sa četverodnevnog gostovanja u Italiji
Valpovština.info

Po završetku protokolarnog dijela u kojemu su sudjelovali i čelnici Grada Valpova, uslijedio je cjelovečernji koncert Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo

Na poziv konzula Republike Hrvatske u Italiji, Valpovčanina, Stjepana Ribića puhači DVD-a Valpovo sudjelovali su na centralnoj proslavi Dana državnosti Republike Hrvatske u Italiji te 10. obljetnici članstva u EU. Svečanost je održana u Milanu.

Svečanosti je bilo nazočno preko 300 diplomata iz 80 zemalja svijeta, a od strane Republike Hrvatske nazočni su bili pored konzula Stjepana Ribić, potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, veleposlanik u Italiji Jasen Mesić te europarlamentarac Karlo Resler.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na početku je orkestar DVD-a Valpovo izveo hrvatsku himnu, orkestar Grada Milana talijansku himnu te su zajednički izveli himnu Europe „Odu radosti“ pod dirigentskom palicom prof. Dalibora Košutića.

Po završetku protokolarnog dijela u kojemu su sudjelovali i čelnici Grada Valpova, uslijedio je cjelovečernji koncert Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo.

U prekrasnom ambijentu kongresnog centra valpovački puhači oduševili su goste svojim programom u kome je bilo od slavonskih poskočica, skladbi grupe Queen i Abba, do Talijanima poznatih skladbi iz filma „Kum“. Posebno ih je sve oduševilo izvođenje najpopularnijih arija iz opera najpoznatije milanskog skladatelja G. Verdia.

Centralnoj svečanosti prethodio je kratki nastup članova valpovačkog orkestra na glavnom trgu u Milanu pred znamenitom milanskom katedralom DUOMO DI MILANO. Pred nekoliko tisuća ljudi Valpovčani su, uz prethodnu dozvolu crkvenih velikodostojnika, odsvirali koračnicu „Slavonac“ s nama poznatom temom „Tekla voda Karašica“, „Zdravo Djevo kraljice Hrvata“ i svjetski poznatu skladbu „Ave Maria“.

Trodnevni boravak članovi su orkestra iskoristili i za obilazak znamenitosti Milana od kojih su najpoznatije Milanska operna kuća Scala i katedrala Uznesenja Marijina, stadion San Siro. Također, puhači su hodočastili u svetište hrvatskog sveca sv. Leopolda Bogdana Mandića i omiljenog sveca u Hrvata sv. Antuna u Padovi te staru gradsku jezgru Verone.


Izdvojeno

Reci što misliš!