Lifestyle / Ostalo

Proteklog vikenda

Najviše zlata za osječke Malce iz disciplina mentalna aritmetika i mentalna matematika

Najviše zlata za osječke Malce iz disciplina mentalna aritmetika i mentalna matematika
PR

U disciplini mentalne aritmetike sudjeluju djeca u dobi od četiri do 12 godina i izvode radove mentalnog računanja, gdje u ograničenom vremenskom periodu, bez ikakvog pomagala, moraju točno riješiti određeni broj zadataka

Proteklog vikenda održano je 2. Državno natjecanje u mentalnoj aritmetici i škole Malac Genijalac. Sudjelovalo je oko 200 djece iz cijele Hrvatske, a natjecanje je održano na Sveučilištu Sjever u Varaždinu koje je bilo i partner ovog projekta.

Čak dvanaest medalja je osvojenih iz osječke škole Malca Genijalca!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nagrađeni su natjecatelji, pismeni ispit:

  • Lena Maširević, 3. mjesto
  • Lucas Mihalj, 1. mjesto
  • Fabijan Josipović, 3. mjesto
  • Ante Ogrebić, 1. mjesto
  • Matija Blažeka, 1. mjesto
  • Nia Marušić Špernoga, 2. mjesto.

Nagrađeni su natjecatelji, mentalno računanje:

  • Lena Maširević, 2. mjesto
  • Fabijan Josipović, 1. mjesto
  • Matija Blažeka, 2. mjesto
  • Nia Marušić Špernoga, 2. mjesto
  • Šimun Šitum, 1. mjesto.

Nagrađeni je natjecatelj, Super um:

  • Tim Milas, 1. mjesto.

Ostali natjecatelji Sara Marić, Lukas Dodoš, Martin Pastuović i Magdalena Jurić bili su također izvrsni. Iako nisu ponijeli kući medalju, ponijeli su iskustvo i bili lijepa podrška i strastveni navijači svojim prijateljima.

U disciplini mentalne aritmetike sudjeluju djeca u dobi od četiri do 12 godina i izvode radove mentalnog računanja, gdje u ograničenom vremenskom periodu, bez ikakvog pomagala, moraju točno riješiti određeni broj zadataka. Program je porijeklom iz Japana, a glavni je alat za rad abakus, drevna računaljka pomoću koje vizualizacijom i simulacijom pokreta djeca postižu izvanredno brzo računanje i razvoj kognitivnih vještina poput poboljšanja koncentracije, logičkog i analitičkog razmišljanja, pamćenja i mašte. Djeca koja su se plasirala na natjecanje imaju sposobnost računanja i nekoliko brojeva u jednoj sekundi!

Mentalna matematika (kategorija Super Um) namijenjena je za djecu od 10 do 17 godina, a ona mentalnim putem bez ikakvog pomagala mogu riješiti složene zadatke poput korjenovanja, kvadriranja, kubiranja, prebacivanja iz dekadskog u binarni kod te izračunavanja dana za određeni datum i godinu.

Na otvorenju je natjecanja govor održala organizatorica Ines Slunjski, a osim brojnih sponzora, natjecanje je podržao i grad Varaždin uz pročelnicu Upravog odjela za društvene djelatnosti Danijelu Vusić, ali i Varaždinska županija sa županom Anđelkom Stričakom koji je i službeno otvorio natjecanje.

Nitko nije otišao praznih ruku zahvaljujući brojnim sponzorima - Profil Klett, Radio Sjeverozapad, GRK klesarstvo, Cvjećarnica Orhideja Sračinec, Alpha M, Copy centar Manuela, KMT bio cosmetics, Bomark ambalaža, Terme Sveti Martin, Auto Futura, Bobi flips, Gentleman Creative Agency, OPG Fabijan Kolačko, Desyre, Magma, Just bounce napuhanci, dr. Meyer, Best time photo studio, Galon vode, Hotel Varaždin, restoran CBS te Katarinska Zrinski izdavačka kuća.

Osječki Malci su opet pokazali kako su u samom vrhu države u svojem znanju i vještinama, a svi smo vrlo ponosni na njih!


Izdvojeno

Reci što misliš!