Lifestyle / Ostalo

sjajna izvedba

Let 3 objavio tko se krije iza back vokala na Mama ŠČ. Osječanka rasturila!

Let 3 objavio tko se krije iza back vokala na Mama ŠČ. Osječanka rasturila!
Tomislav Šilovinac

Nera Mamić već vrlo dobro poznat vokal na hrvatskoj glazbenoj sceni

Nakon što su se plasirali u finale Eurosonga, a njihova pjesma koju su izveli u polufinalu najslušanija je od svih onih koji su nastupili u polufinalima, odali su i zasluženo priznanje onima koji su sudjelovali u stvaranju samog hita.

"Slušajte ovo! Ovo su izolirani spektakularni zborovski vokali u pjesmi "Mama ŠČ" Ovi vokali su u originalnoj pjesmi. Isključili smo sve ostalo i ostavili samo prateće vokale. Uživajte!", objavili su ovih dana iz super popularnog Let 3.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I ne bi to bila vijest za nas da za sve nisu zaslužna Osječanka. Olja Dešić je odradio aranžman, a u pjevanju mu se pridružila Osječanka Nera Mamić, te Izidora Ratković. Nera je odradila veći dio posla i zaslužila brojne pohvale.

 

Suradnja Olje i Let 3 nije neka novost. On od davne 1992. godine surađuje s Letom 3, kad im je još kao 16godišnjak koji pjeva u Putokazima pisao i pjevao aranžmane. Potreba za vokalnim aranžmanom i orkestracijom javila se i sada kada su željeli da Mama ŠČ! bude na tragu Queena, a sama pjesma nastala je u sklopu projekta antiratne opere koja je proizašla iz predstave LizistRATa za koju su Ivanka Mazurkijević i Mrle radili glazbu.

"Moja i Oljina priča počinje još 2016. kada sam došla u a cappella sastav Akvarel kojemu on i danas piše aranžmane, a nakon snimanja jazz albuma tradicijske glazbe i mog sola u najavnom singlu Škripi Đeram, senzibiliteti su nam se zavoljeli i počeli smo koautorski raditi na mojim pjesmama. Otad, jedno drugome smo na brzom biranju, pjevala sam nebrojeno mnogo albuma, singlova, jingleova za koje je on radio produkciju, aranžmane, nekad nešto. Tako je na jedan petak nazvao i rekao da imamo rok – sutra, isporučiti trake jednog suludog aranžmana za Let 3 koji je raspisao. Već tu sam bila van sebe jer sam veliki fan. U tom trenutku, nisam znala da pjesma ide na natječaj za Doru. Iz auta sam preslušala sibelius midi, pročitala Oljine upute da to stilski mora biti ono što iznosi Bohemian Rhapsody, dakle, jedan ozbiljni, pretenciozni, sudbinski belcanto, “scaramouche-scaramouche”, do neke mjere psihodeličan sa striktnim praćenjem svih agogičkih i dinamičkih oznaka. I ostalo je povijest, u svojoj maloj neizoliranoj sobici na Sjenjaku, na svojoj nesavršenoj, prosječnoj opremici, snimila sam vokale koji odjekuju globalnim eterom i danas ih uistinu sluša čitav svijet", ponosno nam je rekla Nera.

Let 3 je dokaz koliko je uvjerenje važno, ako ne i presudno, ako ti ne vjeruješ, teško da će publika povjerovati.

"Ono što oni uspješno rade već više od 35 godina zove se imenom i prezimenom konceptualna umjetnost uz prstohvat ludosti i zbog toga ih obožavam, a zahvalnost koju osjećam za ovu priliku se ne može uopće sročiti u neku suvislu misao", dodaje Nera koja će zdušno za njih navijati i u subotnjem velikom finalu.


Izdvojeno

Reci što misliš!