Lifestyle / Ostalo

Budi-M-ok!-podrška mentalnom zdravlju

Udruga Betula održala je tiskovnu konferenciju i okrugli stol u sklopu projekata za mlade

Udruga Betula održala je tiskovnu konferenciju i okrugli stol u sklopu projekata za mlade
PR

Sudionici konferencije bili su mladi, studenti, donositelji odluka i predstavnici OCD-a

Udruga Betula u srijedu je, 29. ožujka u Velikoj dvorani Stare pekare u Osijeku održala završnu Tiskovnu konferenciju u sklopu ESF projekta Budi-M-ok!-podrška mentalnom zdravlju. Na konferenciji predstavio se tijek projekta i njegovi rezultati – inovativni digitalni alati.

Udruga Betula razvila je web platformu (budimok.narativnaterapija.eu) za mentalno zdravlje te online priručnik za krizno volontiranje koji će biti dostupan za preuzimanje na web platformi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Navedeni alati namijenjeni su svim uzrastima s naglaskom na ranjive skupine i osobe koje rade s mladima te volontere. Sudionici konferencije bili su mladi, studenti, donositelji odluka i predstavnici OCD-a.

Projekt se provodi na području triju županija (Vukovarsko-srijemska, Dubrovačko neretvanska i Osječko-baranjska županija) u suradnji s Centrom za socijalno podučavanje PRONI i Udrugom za razvoj civilnog društva Bonsai. Projekt Budi-M-ok!- podrška mentalnom zdravlju sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna je vrijednost projekta 63.941,64 €.

Nakon tiskovne konferencije uslijedilo je predstavljanje Erasmus+ projekta Youth on a Caravan i okrugli stol s mladima i donositeljima odluka koji je predvodila Udruga Breza. Radi se o velikom projektu suradnje koji provodi pet europskih zemalja, odnosno šest partnerskih organizacija iz Italije, Španjolske, Litve, Rumunjske i Hrvatske. Prisutnim je mladima, donositeljima odluka i predstavnicima drugih organizacija predstavljen projekt, ciljana skupina i aktivnosti do sada, a nakon toga se uključila Srđana Šimac, voditeljica projekata i programska suradnica u Mreži mladih Hrvatske koja je predstavila rad te organizacije i proces dijaloga EU s mladima.

Naposljetku se održala rasprava o političkoj participaciji mladih, faktorima koji utječu na njezinu zanemarenost i strategijama kako ju potaknuti. Projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+, a njegova je ukupna vrijednost 150.000,00 €. Nositelj je talijanska organizacija Sulle Orme, a partneri su Općina Soave, Instituto IKIGAI, Mano Europa, Save the Children Romania i Udruga Breza.


Izdvojeno

Reci što misliš!