Lifestyle / Ostalo

Projekt „Pomozi”

Za vikend se održala druga trodnevna edukacija za funkcionalan rad terenskih jedinica

Za vikend se održala druga trodnevna edukacija za funkcionalan rad terenskih jedinica
Duško Jaramaz/PIXSELL

Teme koje su bile obuhvaćene drugim ciklusom radionica prikupljanje su i distribucija humanitarne pomoći, organizacija smještaja, korištenje opreme, zaštita i samozaštita (teorijski i praktični dio), edukacija za pripremu za krizne situacije i koordinacija volontera

U Osijeku se od petka do nedjelje, od 3. do 5. veljače u sklopu projekta „Pomozi” održala druga trodnevna edukacija za pripadnike terenskih jedinica mladih s područja djelovanja Društva Crvenog križa.

Metodama službenog i neslužbenog učenja te teorije i prakse, polaznici su učili o funkcioniranju Crvenog križa, posebice u kriznim situacijama, prioritetima zbrinjavanja unesrećenih i odgovorima na potrebe zajednice, izazovima i stresu kojemu mogu biti izloženi tijekom pružanja prve pomoći, pripremi građanstva, posebice djece i mladih u smislu njihovog jačanja, za otpornost na katastrofe, velike hladnoće i vrućine te pružanje pomoći u svakodnevnom životu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Teme koje su bile obuhvaćene drugim ciklusom radionica prikupljanje su i distribucija humanitarne pomoći, organizacija smještaja, korištenje opreme, zaštita i samozaštita (teorijski i praktični dio), edukacija za pripremu za krizne situacije i koordinacija volontera.

Na edukaciji sudjelovalo je 28 mladih volontera iz sedam Društava Crvenog križa.

Putem praktičnih vježbi i simulacija nesreća, mladi usvojili su znanja iz navedenih programa te spremno nastavljaju s dijeljenjem znanja i vještina u svojim društvima Crvenog križa.

Ovi polaznici u budućnosti trebali bi predstavljati jezgru terenske jedinice, bilo da je u pitanju osnaživanje već postojeće ili osnivanje nove.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.


Izdvojeno

Reci što misliš!