Lifestyle / Ostalo

Kao podrška roditeljima i liječnicima

CRVENI NOSOVI redovito će donositi osmijeh djeci u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu

CRVENI NOSOVI redovito će donositi osmijeh djeci u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu
PR

Širenjem crvenonosne misije na Opću bolnicu “Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu, klaunovi će djeci na liječenju pružiti odmak od teških trenutaka i izmamiti osmijeh kad im je najpotrebniji

CRVENI NOSOVI donosit će radost i veselje djeci u Općoj bolnici “Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu te biti podrška njihovim roditeljima i medicinskom osoblju, redovnim posjetama odjelu pedijatrije.

Ulaskom u 2023. godinu, CRVENI NOSOVI postaju redoviti posjetitelji još jedne bolnice u Slavoniji. Širenjem crvenonosne misije na Opću bolnicu “Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu, klaunovi će djeci na liječenju pružiti odmak od teških trenutaka i izmamiti osmijeh kad im je najpotrebniji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rukovoditelj Odjela pedijatrije dr. Ivan Krajinović opisao je promjenu atmosfere u bolnici dolaskom CRVENIH NOSOVA.

„Djeca su bila opuštenija, vesela, spremnija na suradnju za dijagnostiku i terapiju. Osoblje odjela također se opustilo i nasmijalo. Veliki je doprinos posjeta klaunova doktora odjelima za pedijatriju. Podižu raspoloženje, vraćaju osmijeh na lica djece, roditelja i medicinskog osoblja. Doprinose boljem tjelesnom i psihičkom stanju djece na liječenju, olakšavaju suradnju, pomažu da djeca iz bolnice odu kući s uspomenama kojih se vrijedi sjećati“, istaknuo je Krajinović.

Misija CRVENIH NOSOVA donijeti je osmijeh svakom djetetu onda kad mu je najteže i biti podrška roditeljima te medicinskom osoblju. Koordinator CRVENIH NOSOVA za Slavoniju i Baranju, Mario Perković, poznatiji i kao klaundoktor Žbunj, navodi kako intenzivno rade na tome da se smijeh i radost koje donose djeci, preliju na što veći broj gradova u regiji.

„Svako dijete zaslužuje igrom ispunjeno djetinjstvo i nema dijagnoze koja to smije nadjačati. Nastavit ćemo širiti našu misiju i razvijati suradnje i s drugim ustanovama i gradovima u Slavoniji, tim više jer je osječki tim klaunovadoktora od ove godine pojačan novim članom, klaundoktorom Zdravkom Drenom, kojeg će mališani u Općoj bolnici “Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu upoznati već u veljači“, objasnio je.

Potreba za redovitom prisutnošću klauna u bolnici prepoznata je već za vrijeme prvog gostovanja CRVENIH NOSOVA odjelu pedijatrije Opće bolnice u Slavonskom brodu krajem prošle godine.

„Djeca nisu mogla u svojim sobama dočekati posjetu, nego su s nestrpljenjem izlazila na hodnik. Klaunovidoktori uložili su puno napora pri interakciji sa svakim pojedinim djetetom. Nisu odustajali od klaunovske igre dok se u svakoj sobi nije čuo smijeh. Najmlađe su motivirali na ples uz glazbenu pratnju. Starija djeca sudjelovala su u igri, pjevala su i smijala su se. Roditeljima u pratnji također su izmamili osmijeh na lice pa su barem nakratko zaboravili brige zbog bolesti svoje djece. S nestrpljenjem čekamo iduću posjetu klaunova“, zaključio je Krajinović.


Izdvojeno

Reci što misliš!