Lifestyle / Ostalo

poklanjamo ulaznice

Sve je spremno za dosad najveći WineOS

Sve je spremno za dosad najveći WineOS
Denis Despot

Najviše izložbenih mjesta i izlagača do sada, kao i nezapamćen interes za sudjelovanje na WineOS-u

WineOS će ovoga vikenda doživjeti svoje osmo izdanje. Novi sajam vina, delicija i ugodnog življenja održat će se 13. i 14. siječnja u dvorani Gradski vrt. Glavni organizatori ponovno su udruga Dekanter i vinoteka Vinita uz svesrdnu pomoć suorganizatora, Osječko – baranjske županije i Grada Osijeka te turističkih zajednica Osječko – baranjske županije i Grada Osijeka.

Posjetitelje će dočekati 97 izlagačkih mjesta koja će i vinarima te ostalim izlagačima ponuditi komfor za rad s gostima, ali i za održavanje poslovnih sastanaka. Budući da će na nekim izlagačkim mjestima biti više proizvođača, ukupan broj izlagača premašit će 110. Oim izlagača s istoka Hrvatske, dolaze gosti iz ostalih vinskih regija Hrvatske te gosti iz BiH, Mađarske i Srbije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Osječko – baranjska županija već godinama podupire WineOS, događaj koji je iznimno prepoznat i izvan granica Osijeka i županije. Veseli me što nam se bliži ovaj veliki događaj uz kojeg ćemo na sjajan način ući u ovogodišnju vinsku priču“, rekao je zamjenik Osječko – baranjskog župana Mato Lukić.

„WineOS je jedinstvena manifestacija u ovo doba godine i veliki mamac za stanovnike Osijeka te za sve brojnije goste iz drugih krajeva Hrvatske te iz susjednih zemalja. Osobno sam bio na svim dosadašnjim izdanjima sajma i veseli me što Grad Osijek od početka stoji uz ovakvu manifestaciju“, izjavio je pročelnik Odjela za gospodarstvo Grada Osijeka Igor Medić.

„WineOS je doista prvoklasna manifestacija, događaj kojim se naša županija može posvuda hvaliti. I ove smo se godine uključili u organizaciju, budući da ovakav sajam apsolutno zaslužuje potporu institucija“, naglasila je pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko – baranjske županije Tatjana Turalija.

„Krajem prošle godine prvi smo put išli u izravno oglašavanje najvećih događaja na kraju stare i početku nove godine izvan granica Hrvatske. Tako smo na oglasnim panoima u Mađarskoj zajednički promovirali Advent u Osijeku i WineOS što, već sada možemo reći, rezultira pojačanim interesom gostiju iz susjedne države. Dapače, u prošloj smo godini zabilježili značajan rast mađarskih gostiju“, ističe direktorica Turističke zajednice Osječko – baranjske županije Ivana Jurić.

U radu WineOS-a ponovno će sudjelovati učenici Ugostiteljsko – turističke škole Osijek. „Promocija zanimanja u turizmu sve je važnija i naš Regionalni centar kompetentnosti značajno radi na edukaciji i širenju svijesti građana. Drago mi je što će naši učenici ponovno sudjelovati na WineOS-u na kojem će u praksi  moći naučiti mnoge stvari koje će im biti potrebne nakon završetka školovanja“, pojasnila je voditeljica projekta VirtuOS Regionalnog centra kompetentnosti Dorotea Telarović.

„Najviše izložbenih mjesta i izlagača do sada, kao i nezapamćen interes za sudjelovanje na WineOS-u, najbolje govori u prilog tomu da smo na pravom putu. Izlagači i publika uvijek očekuju mnogo od nas i to im svake godine i pružamo. Osmi WineOS bit će sjajna prigoda za promociju lokalnih proizvođača vina, delicija i žestokih pića koji su ponovno u fokusu i zauzet će najveći broj izlagačkih mjesta. Siguran sam da će svi uživati u dva dana hedonizma“, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora sajma te predsjednik udruge Dekanter Boris Ocić.

Kao i prethodnih godina, zainteresirani će moći pratiti brojne edukativne radionice koje će iznova ponuditi nesvakidašnje priče i vina. Za vinske priče ponovno je zadužen poznati vinski bloger Željko Garmaz, a ukupno jedanaest radionica održat će se 12., 13. i 14. siječnja. U dvorani će se i ovaj put naći pozornica na kojoj će se tijekom oba dana održavati kulinarski show u sklopu kojega će vrhunski lokalni kuhari pripremati primamljive zalogaje te ih sljubljivati s lokalnim vinima. Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji u Vinoteci Vinita te na ulazu u dvoranu Gradski vrt tijekom trajanja sajma. Ulaznica za jedan dan stoji 20 €.

Podsjećamo da je prvo izdanje WineOS-a održano u prosincu 2014. godine u Arheološkom muzeju u Tvrđi, a na istoj je lokaciji bio i drugi WineOS. 2016. i 2017.  sajam je bio održan u Esseker centru, a potom je uslijedila značajna promjena. Događaj je premješten na polovicu siječnja te je peto izdanje održano u tadašnjem Muzeju okusa početkom 2019. godine. Godinu kasnije napravljen je još jedan iskorak selidbom u dvoranu Gradski vrt na više od 1900 četvornih metara izlagačkog prostora. Nakon prisilne stanke 2021. godine, prošle je godine WineOS održan uz protupandemijske mjere, a ove godine se konačno vraća „u normalu“.

NAGRADNO DARIVANJE

Poklanjamo 5x ulaznicu za WineOs festival. Za sudjelovanje u nagradnom darivanju u komentare na dnu ove stranice upišite svoje IME I PREZIME. Slučajnim odabirom nagradit ćemo petero čitatelja.

Izvlačenje dobitnika je u četvrtak 12.1.2023.

Dobitnici su:

Marin Medved
Ivan Budrovac
Maja Ćićak
Maja Međurečan
Lucija Pastar
 


Izdvojeno

Reci što misliš!