Lifestyle / Ostalo

U okviru međunarodnog Erasmus+ KA1 projekta

Djelatnici OŠ Jagode Truhelke posjetili školu na Islandu

Djelatnici OŠ Jagode Truhelke posjetili školu na Islandu
OŠ Jagoda Truhelka

Tijekom sljedećeg posjeta školi kada će se provoditi edukacija, odnosno Job shadowing planiraju detaljnije upoznati djelovanje škole, organizaciju nastave te provedbu izvannastavnih aktivnosti

Djelatnice osječke Osnovne škole Jagode Truhelke boravile su na Islandu od 8. do 12. studenoga u sklopu međunarodnog Erasmus+ KA1 projekta Krea(k)tivnost suvremenog učenja.

Koordinatorica projekta, knjižničarka Irena Bando, učiteljica engleskog i njemačkog jezika Vedrana Čerina te školska pedagoginja Ana Vukojević tako su realizirale pripremni posjet islandskoj osnovnoj školi Selásskóli na kojem su dogovorile buduće aktivnosti, sadržaje te ishode koje planiraju provesti i ostvariti na edukaciji Job shadowing tijekom budućeg posjeta školi u Reykjaviku na proljeće 2023. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ciljevi njihova projekta proizašli iz rezultata samovrednovanja škole i problema o kojima smo promišljali, a žele ih riješiti, sljedeći su:

  • povećati aktivnosti na otvorenom
  • razviti finu motoriku i kreativnost kroz stvaralačke aktivnosti
  • ojačati mentalno zdravlje učenika i
  • razvijanje digitalnih kompetencija kroz odgovorno, funkcionalno i kreativno korištenje IKTa.

Kada su posjetili Selásskóli, zapazili su bogatu prostornu i materijalnu opremljenost učionica i škole, a posebno je zanimljivo bilo vidjeti učenike koji uglavnom hodaju bosi, odnosno nemaju preobuku.

Tijekom sljedećeg posjeta školi kada će se provoditi edukacija, odnosno Job shadowing planiraju detaljnije upoznati djelovanje škole, organizaciju nastave te provedbu izvannastavnih aktivnosti. Pomnije će pratiti njihove aktivnosti i projekte poput Istok-Zapad projekta u kojem su zastupljene kreativne tehnološke radionice (Makerspaces), a u kojem je naglašena važnost kreativnog korištenja IKTa.

Žele vidjeti primjere dobre prakse posebno iz predmeta koji uključuju puno rada rukama, dizajna i konstrukcije s ciljem razvoja kreativnosti i fine motorike kod učenika. Naučit će i kako učiti iz općih zakona prirode te promatrati kako učitelji kod učenika razvijaju ideologiju u kojoj se učenici dive onome što je u prirodi zanimljivo, zabavno i lijepo.

FOTO: OŠ Jagode Truhelke


Izdvojeno

Reci što misliš!