Lifestyle / Ostalo

biciklističko – filantropska kampanja

„Pedala solidarnosti“: Igor i Ivica bicikliraju od Osijeka i prikupljaju 15 tisuća kuna za kupnju sportske opreme

„Pedala solidarnosti“: Igor i Ivica bicikliraju od Osijeka i prikupljaju 15 tisuća kuna za kupnju sportske opreme

Zaklada Slagalica u suradnji sa DKolektiv – organizacijom za društveni razvoj provodi kampanju „Pedala solidarnosti“

Igor Toman i Ivica Lenard ponovno kreću na vožnju. Ovoga puta povod za humanitarnu akciju je Igorov 50ti rođendan. Umjesto da novac potroši na raskošan tulum, on je odlučio sa svojim biciklističkim partnerom Ivicom krenuti u akciju „Pedala solidarnosti“.

Vožnja starta iz Zagreba, a cilj je dolazak do Trogira. Ukupno je to 540 kilometara koji će biciklističko-filantropski dvojac donirati kako bi prikupili 15.000 kuna za kupnju sportske opreme djeci iz Ukrajinskih obitelji smještenih u Osijeku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čestitajte Igoru 50ti rođendan uplatom za akciju „Pedala Solidarnosti“.

ŠTO?

Kampanja ima za cilj pružiti podršku djeci iz Ukrajinskih obitelji koja su svoje trenutno mjesto pod suncem pronašla upravo u Osijeku kao sudionici slobodnih aktivnosti koje organizira DKolektiv. Želja im je prikupiti sredstva za kupnju sportske opreme (bicikli, romobili, role) za djecu kako bi provedba njihovog slobodnog vremena u Osijeku bila što kvalitetnija, a sve s ciljem upoznavanja Osijeka kao biciklističkog grada koji njeguje sportsku kulturu ali i kulturu solidarnosti i međusobnog uvažavanja bez obzira na različite pripadnosti koje nas definiraju.

TKO SU IGOR I IVICA?

Igor Toman i Ivica Lenard poznati su osječkoj, ali i široj slavonskoj publici kao neumorni biciklističko-filantropski tandem koji je desetke tisuća kilometara donirao u brojne humanitarne akcije. Vozili su od Hrvatske do Rusije, po noći i po danu, kroz glavne i sporedne putove, a najdraže im je kada sjednu na bicikl i pedaliraju za one koji trebaju podršku. Dobitnici su volonterske nagrade koju dodjeljuje Volonterski centar Osijek 2019. godine i posebnog Priznanja za filantropsku inicijativu građana 2017. godine kao dio neformalne inicijative „Lege za djecu superjunake“, koju dodjeljuje Zaklada Slagalica.

KOLIKO?

Ovoga će puta Igor i Ivica voziti tri dana, od Zagreba do Trogira, prolazeći kroz manje i veće gradove, a sve s ciljem prikupljanja 15.000 kuna kojima bi osigurali kupnju sportske opreme. Svaki otkupljeni kilometar je važan. Koristeći bar kodove olakšat će se uplata donacije, a odabrani iznosi bit će vaša procjena vrijednosti Igorovih i Ivičinih odvezenih kilometara.

KAKO SE MOGU UKLJUČITI?

Igor i Ivica na vožnju kreću u petak, 17. lipnja u 17 sati iz Zagreba, a očekivani dolazak u Trogir planiran je za nedjelju oko podneva.  Tijek kampanje i vožnje moći će se pratiti na službenim stranicama Zaklade Slagalica i DKolektiva kao i na facebook događaju na kojemu ćemo objavljivati vijesti s biciklističkog puta.

Iznos otkupljenih kilometara možete uplatiti na poseban račun Zaklade Slagalica br: HR7724020061500078713 kod Erste&Steiermerkische Bank s naznakom „Pedala solidarnosti“.

PLAN PUTA:

PETAK, 17. LIPNJA:
17.00 Zagreb
19.30 Jastrebarsko

SUBOTA, 18. LIPNJA:
09.00 Rijeka
putem Jadranske magistrale do Trogira (Crikvenica, Novi Vinodolski, Karlobag, Zadar, Trogir)

NEDJELJA, 19. LIPNJA:
10.00 Trogir


Izdvojeno

Reci što misliš!