Lifestyle / Ostalo

uzbudljiv projekt

I. gimnazija Osijek koordinator je Erasmus+ projekta "Strengthening equality, diversity and inclusion for an intercultural European education"

I. gimnazija Osijek koordinator je Erasmus+ projekta
PR

Teme kojima se projekt bavi su jednakost spolova, interkulturalna komunikacija, bullying, društvena integracija i europske vrijednosti

I.gimnazija Osijek koordinator je Erasmus + projekta “Strengthening equality, diversity and inclusion for an intercultural European education”, a partnerske škole dolaze iz Bugarske, Grčke, Turske, Italije i Španjolske.

Projekt je usmjeren na učenike koji se suočavaju s raznim poteškoćama (obrazovnim, fizičkim, emocionalnim, ekonomskim, kulturnim i društvenim).

Teme kojima se projekt bavi su jednakost spolova, interkulturalna komunikacija, bullying, društvena integracija i europske vrijednosti.

Šesta, ujedno i posljednja mobilnost u sklopu projekta održana je u Sofiji, Bugarska, od 1. do 7. svibnja ove godine. U Sofiju su otputovale učenice Ema Purgar, Vlatka Šimac, Dunja Širić i Vanja Maletić u pratnji profesorica Nataše Tram i Daniele Dorčak.

Tijekom mobilnosti učenici svih nacionalnih timova predstavili su svoja istraživanja o europskim vrijednostima, te posjetili Kuću Europe upoznavši se s najnovijim inicijativama mladih u EU.

Program rada nastavljen je izradom i snimanjem scenarija vezanih uz različite dimenzije europskih vrijednosti. Učenici su kreirali i pet priča na temu “Europske vrijednosti”, te ih objavili na eTwinning platformi koja je sastavni dio projekta.

Posjetili su i Nacionalni arheološki muzej te se upoznali s bugarskom kulturnom i povijesnom baštinom. Kulturni program uključivao je posjet gradu Panagyurishte i sudjelovanje na svečanostima povodom 146. godina Travanjskog ustanka.

Primjere dobre prakse u radu na projektima podijelili su s učenicima i nastavnicima OŠ Nesho Bonchev, Pangyurishte. Posjetili su i planinu Vitosha sudjelujući u timskim igrama na otvorenom te su sudjelovali u kampanji čišćenja prirode od smeća.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!