Lifestyle / Ostalo

dob od 17 i 18 godina

Znam i utječem! - poziv osječkim srednjoškolcima

Znam i utječem! - poziv osječkim srednjoškolcima

Sudionike očekuje dvodnevna konferencija Ja sam važan, koja će se održati 10. i 11. svibnja 2021. godine

Svjetski savez mladih Hrvatska u sklopu projekta Znam i utječem!, sufinanciranog sredstvima programa Europske unije Erasmus+ u iznosu od 3.200.00 eura, poziva učenike trećih i četvrtih razreda osječkih srednjih škola, u dobi od 17 i 18 godina, na sudjelovanje u projektu.

Učenici su srednjih škola putem formalnog obrazovanja za područje politike direktno vezani jedino predmetom Politika i gospodarstvo te je njihovo direktno iskustvo prakticiranja politike malo ili nepostojeće, uzevši u obzir godine i punoljetnost. Također, ovisno o srednjoj školi iz koje dolaze, indirektni je doticaj s političkim svijetom različit: gimnazijalci imaju više društvenih predmeta u kojima se više uči o političkom životu, nego što to imaju druge četverogodišnje škole, a pogotovo trogodišnje. Projektom Znam i utječem! ublažit će se ta razlika time što će ukupno 40 učenika trećih i četvrtih razreda osječkih srednjih škola (kako gimnazija tako i strukovnih) biti osnaženo i educirano za sudjelovanje u političkim mjerama koje ih se izravno tiču, što će pridonijeti stvaranju boljih prilika za mlade u lokalnim zajednicama, ali i na nacionalnoj razini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sudionike očekuje dvodnevna konferencija Ja sam važan, koja će se održati 10. i 11. svibnja 2021. godine. Učenici će tijekom konferencije sudjelovati u simulaciji Županijske skupštine na zadanu temu te će, u suradnji s donositeljima odluka i volonterima Svjetskog saveza mladih Hrvatska i Savjeta mladih Osječko-baranjske županije, raditi na zagovaračkom dokumentu Ja sam važan, kojega će u kasnijim mjesecima predstaviti u svojim školama. Nakon ljeta, učenike očekuje okrugli stol na kojem će se predstaviti konačna verzija zagovaračkog dokumenta Ja sam važan, na kojemu su radili tijekom projekta.

Pozivamo učenike trećih i četvrtih razreda osječkih srednjih škola, u dobi od 17 i 18 godina, da se prijave na projekt Znam i utječem! te da na taj način doprinesu pozitivnim društvenim promjenama. Učenici srednjih škola se za sudjelovanje mogu prijaviti do 2. svibnja 2021. godine, na poveznici: https://bit.ly/3dbzGjd.

Više o projektu možete saznati i na Facebook i Instagram profilu projekta.


Izdvojeno

Reci što misliš!