Lifestyle / Ostalo

večera za 5 u osijeku

Veganka Anita otela pozornost sa Sarine večere

Započeo je slavonski tjedan u showu 'Večera za 5 na selu', a prva domaćica Sara Đuzel ugostila je četiri natjecateljice u svom domu u Osijeku

Za početak ih je ponudila domaćim aperitivom od aronije kako bi se djevojke bolje upoznale i opustile. Nakon toga Sara je Ljubici, Aniti, Tajani i Lei ponudila predjelo nazvano Grga Čvarak. To su zapravo bile tradicionalne slavonske pogačice s domaćim čvarcima uz koje su bili ponuđeni sir i kulen. I dok su sve djevojke zadovoljno jele Sarine delicije, Anitin je tanjur ostao prazan, a onda je uslijedilo neugodno iznenađenje za Saru.

„Ja ne jedem životinje. Ne mora ti biti neugodno i znam da ti je neočekivana situacija, ali ja sam navikla na to. Veganka sam već pet godina i ne jedem ništa životinjskog podrijetla. Ali treba uvijek gledati pozitivno – kad ti dođu vegani, ne moraš prati tanjure!“, našalila se Anita nakon što je sve za stolom iznenadila izjavom. Domaćica Sara brzo se snašla pa je Aniti ponudila što je u tom trenutku imala u frižideru. Iako Anita nije kušala njezine pogačice, ostale natjecateljice bile su jako zadovoljne ponuđenim.

rtl show "Večera za 5" ovaj tjedan seli u Osijek i okolicu: Evo tko su kandidati

„Sarine pogačice od čvaraka jedne su od boljih u životu koje sam probala“, izjavila je Tajana. Za glavno jelo Sara je pripremila lungić sa špekom, gljivama i pireom od krumpira i sira, što je posebno oduševilo Ljubicu.

„Ovaj pečeni pire mi je odličan, naučila sam nešto novo“, komentirala je kasnije umirovljenica. Slavonski kroasani bili su servirani za desert, a to su zapravo bili tradicionalni slavonski salenjaci – pogačice od svinjskog sala punjene domaćim džemom od šljiva.

„Meni je to bilo jako fino i pekmez je bio odličan, ali ja sam tek nedavno shvatila da u salenjake ide salo“, kazala je Tajana.

Kada je stigao red na ocjenjivanje, Tajana je Sari dala ocjenu 9 jer je sve bilo odlično, ali je atmosfera bila malo napeta. Lea joj je dala ocjenu 8 jer je glavno jelo bilo masno, a desert nedovoljno sladak. Umirovljena profesorica Ljubica Sarinu je večeru ocijenila čistom desetkom, a veganka Anita dala je domaćici visoku ocjenu 7 zbog ljubaznosti i truda. Tako je Sara, koja je prva kuhala, zaradila visoka 34 boda. 

Iduća je na redu Ljubica, a što će ona pripremiti svojim gostima – pogledajte u utorak u 20 sati na RTL-u!


Izdvojeno

Reci što misliš!