Lifestyle / Night life

donacija za OB Dr. Josip Benčević

RTL pomaže djeci: Najkvalitetnija medicinska skrb za prerano rođene Slavonce

RTL pomaže djeci: Najkvalitetnija medicinska skrb za prerano rođene Slavonce
RTL

Na Odjelu pedijatrije u Slavonskom Brodu godišnje se liječi oko 1200 djece, od toga 280 novorođenčadi, a sve je više prijevremeno rođene djece

U studenome i prosincu 2021. godine Humanitarna udruga ”RTL pomaže djeci” provodila je svoju tradicionalnu humanitarnu kampanju ”Budi mi prijatelj” u sklopu koje su se, između ostalog, skupljala i sredstva za nabavu dva nova inkubatora za Odsjek za neonatologiju pri Odjelu za pedijatriju Opće bolnice ”Dr. Josip Benčević” iz Slavonskog Broda.

Zahvaljujući pozivima građana na broj 060 9007 (cijena poziva je 6,25 kn s PDV-om), uplatama građana na žiro-račun Udruge, kao i donacijama raznih tvrtki, prikupljen je potreban iznos pa su novi, suvremeni inkubatori već stigli u prostorije Odjela, a prijevremeno rođenim i životno ugroženim bebama u najosjetljivijim danima i tjednima omogućeni su tako kvalitetniji uvjeti nadzora te najbolja moguća medicinska skrb.

Image

”Zahvaljujući kampanji Humanitarne udruge ‘RTL pomaže djeci’, dobili smo dva suvremena inkubatora koja su neophodna u liječenju svakog teško bolesnog novorođenčeta, a bez njih je nezamisliva njega i skrb prijevremeno rođene djece”, ističe voditelj Odjela za pedijatriju Ivan Krajinović, dr. med., spec. pedijatar, subspec. neonatolog.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bez doniranih inkubatora, oporavak malenih pacijenata bio bi znatno teži jer je dosadašnjih šest, s kojima je Bolnica raspolagala, bilo dotrajalo.

Na Odjelu pedijatrije u Slavonskom Brodu godišnje se liječi oko 1200 djece, od toga 280 novorođenčadi, a sve je više prijevremeno rođene djece.

Image

”Svi znaju koja je svrha inkubatora i čemu služe, ali ljudi o tome slabo razmišljaju, dok im ne zatreba. Ovakve kampanje treba podržati i pratiti te se nadamo da će ih biti još. Odsad ćemo se i mi uključivati malo aktivnije kad smo vidjeli koliko to znači”, poručuje Vedran Milić, otac blizanaca Mije i Noe.


Izdvojeno

Reci što misliš!