Kultura / Ostalo-Kultura

Krajem tjedna

Nastavlja se snimanje holivudskog filma u Osijeku, pogledajte kada i na kojim lokacijama

Nastavlja se snimanje holivudskog filma u Osijeku, pogledajte kada i na kojim lokacijama
Mihaela Vojtek/Dream Team Pictures

Ne sumnjamo kako će drugi nastavak filma ''Wrongful Death'' oduševiti publiku svih generacija, a tako i Osječane s obzirom na zanimljive lokacije grada na Dravi na kojima se snima

Krajem ovoga tjedna nastavlja se snimanje holivudskog trilera ''Wrongful Death 2: Bloodlines''. Ulicama grada na Dravi tako će ponovno prošetati poznati američki glumci na čelu s Vjekoslavom Katušinomnagrađivanim redateljem i glumcem te osnivačem produkcijske kuće Dream Team Pictures iz Belog Manastira.

''Glumci dolaze već sutra kako bi se malo odmorili i pripremili, dok već krajem tjedna krećemo cjelodnevno snimati. Super nam je, svi su zadovoljni i ljubazni, a predivno je i vrijeme'', istaknuo je Katušin za SiB.hr.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovoga će puta Osijek posjetiti američki glumac Chris Moss, negativac iz serijala ''Fast & Furious'' Robert Miano te Massi Furlan koji je pak glumio u filmovima kao što su ''Jumanji: The Next Level'' i ''Bad Boys for Life''. Među slavim imenima naći će se i 13-godišnji Emin Račić iz Stuttgarta koji će u filmu glumiti sina poznatog holivudskog glumca Costasa Mandylora.

Snimaju nastavak filma Holivudske zvijezde ponovno stižu u Osijek, dio scena već su snimile u Tvrđi

Lokacije na kojima će se snimati ponovno uključuju Merlon Bar & Restoran, ali i knjižnicu i čitaonicu Muzeja Slavonije u blizini osječke Konkatedrale.

''Snimat ćemo u Osijeku otprilike tjedan dana, nakon čega prelazimo na druge lokacije. Glavno će se snimanje održati krajem svibnja kada će doći svi glumci, a s kompletnim snimanjem završavamo krajem lipnja'', objasnio je Katušin.

Chris Moss u Tvrđi; FOTO: Mihaela Vojtek/Dream Team Pictures

Premijera filma planira se 28. kolovoza iduće godine, i to prvo ona svjetska u Njemačkoj, a potom europska u Hrvatskoj. Kino je na premijeri prvog dijela navedenog filma bilo do zadnjeg mjesta puno, pa Katušin jednaki odaziv publike očekuje i sada.

''Film izgleda dobro, potražnja je za njime velika i mislim da će biti uspjeha i s njegovim drugim dijelom. Moram napomenuti kako na snimanju vlada obiteljska atmosfera – zajedno radimo, jedemo i slavimo. Glumcima se jako sviđa naš opušteni mentalitet, ali i gastronomija, pa mi često kažu kako su tijekom snimanja dobili par kila. Ovdje puno jedu, a ne mogu odbiti našu hranu. Kada, primjerice, kuhamo fiš u kotliću, uživaju u tome jer to u Americi nemaju'', naveo je Katušin.

FOTO: Mihaela Vojtek/Dream Team Pictures

Inače, Katušin je menadžer za više od deset holivudskih imena, a najviše voli snimati trilere, horore i akcijske filmove. Komedije pak ne snima jer je teško napraviti svjetski film s humorom koji će razumjeti svaki narod. Ipak, kao redatelju najvažnije mu je napraviti dobar film, što može jedino ako ima takvu ekipu.

Konferencija za novinare povodom snimanja filma Wrongful Death u Belom Manastiru Fotogalerija

''Ako je atmosfera dobra, takav će biti i film. Možete biti dobar redatelj, ali ako nemate isti takav tim, onda ni film ne može uspjeti. Naravno, važan je i scenarij. Meni čak nekad i tijekom noći dođe ideja, pa ju odmah zapišem na papir i ujutro razrađujem sa scenaristom. Istovremeno sastavljamo i popis karaktera i glumaca koji bi mogli dobro utjeloviti likove, pa je onda sve lakše'', zaključio je Katušin koji inspiraciju za svoj rad crpi iz ostalih filmova.

FOTO: Mihaela Vojtek/Dream Team Pictures

S obzirom na sve navedeno, ne sumnjamo kako će drugi nastavak filma ''Wrongful Death'' oduševiti publiku svih generacija, a tako i Osječane s obzirom na zanimljive lokacije grada na Dravi kojima će američki glumci za nekoliko dana iznova zavladati. Radujemo se premijeri te produkciji želimo svu sreću u daljnjem snimanju.


Izdvojeno

Reci što misliš!