Kultura / Ostalo-Kultura

Snimaju nastavak filma

Holivudske zvijezde ponovno stižu u Osijek, dio scena već su snimile u Tvrđi

Holivudske zvijezde ponovno stižu u Osijek, dio scena već su snimile u Tvrđi

Uz sjajne holivudske glumce, nakon zapaženog uspjeha prvog filma, njegov će nastavak donijeti nova uzbuđenja i misteriju

U posljednjih su se nekoliko dana u Osijeku uspješno snimile scene holivudskog filma ''Wrongful Death 2: Bloodlines'', drugog dijela trilera pod producentskom palicom Vjekoslava Katušina, nagrađivanog redatelja i glumca te osnivača produkcijske kuće Dream Team Pictures iz Belog Manastira.

Scene su se snimale u prostorijama Merlon Bara & Restorana ispred kojega je tako bilo parkirano mnoštvo automobila s filmskom opremom. Snimanje je, govori nam Katušin, išlo svojim tijekom te proteklo u najboljem redu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Sve je jako dobro prošlo, snimanje je proteklo brzo te je filmska ekipa bila zadovoljna i oduševljena. Čak su klopali hranu u Merlonu i izuzetno sam ponosan na to što ćemo, nakon Belog Manastira, ove godine glumce upoznati s našim predivnim Osijekom te svim njegovim ljepotama'', istaknuo je Katušin za SiB.hr.

Konferencija za novinare povodom snimanja filma Wrongful Death u Belom Manastiru
Oduševljen Hrvatskom Snimanje trilera u Belom Manastiru u punom tijeku, jedan od glavnih glumaca slavni brat Julie Roberts

Zasada se snimalo samo s glumcem Chrisom Mossom, no uskoro ćete na osječkim lokacijama moći vidjeti i ostale holivudske velikane koji sudjeluju u snimanju filma kao što su Eric Roberts, Michael Paré, Randy Havens, Costas Mandylor, Robert Miano, Massi Furlan i Bai Ling.

Uz sjajne holivudske glumce, nakon zapaženog uspjeha prvog filma, njegov će nastavak donijeti nova uzbuđenja i misteriju koja će, vjeruje Katušin, ponovno očarati gledatelje diljem svijeta, a ulicama Osijeka pridati i novu filmsku dimenziju.

FOTO: Mihaela Vojtek

''S obzirom na brojne pozitivne reakcije i kritike na prvi film 'Wrongful Death', nije bilo dvojbe kada je u pitanju bilo snimanje njegovog drugog dijela. Odlučili smo pojačati glumačku postavu i velika mi je čast surađivati s takvim imenima, i to u mojoj rodnoj Slavoniji i Baranji. Tijekom snimanja prvog filma u Belom Manastiru prošle godine, Roberts i Paré oduševili su se Baranjom, posebice gastronomskim delicijama i ljepotama krajolika, a pohvalili su i našu produkciju te profesionalizam koji se, prema riječima Robertsa, gotovo uopće ne razlikuje od onoga u Hollywoodu'', naveo je Katušin, čija je želja bila da scenarij ovoga filma napiše Miroslav Trčak.

FOTO: Mihaela Vojtek

Podsjetimo, radnja prvog filma ''Wrongful Death'' odvija se oko nastojanja Davida Moorea (Paré) da pronađe pravu istinu o ubojstvu svojega sina, što pokušava doznati od kćeri senatora McElroya (Roberts), dok se u njegovu nastavku "Wrongful Death 2: Bloodlines'' detektiv Bruce Williams (Chris Moss) suočava sa serijom brutalnih ubojstava te brojnim misterijama i tajnama.

Osim što se usmjerava na napetu radnju i neočekivana zbivanja, film istražuje i duboke ljudske odnose te unutarnje turbulencije likova, pružajući gledateljima jedinstveno iskustvo na ekranu.

FOTO: Mihaela Vojtek

Zvjezdana će glumačka postava na određeno vrijeme svoju američku adresu tako zamijeniti hrvatskom, i to do kraja lipnja, kada je planiran završetak snimanja. Uskoro, stoga, očekujte kako će pojedine osječke lokacije iznova postati scene još jednog holivudskog filmskog spektakla, a detalje o kojim je mjestima konkretno riječ objavit ćemo u skorije vrijeme.


Izdvojeno

Reci što misliš!