Kultura / Ostalo-Kultura

''Wrongful Death''

Pred njemačkim novinarima slavni američki glumci hvalili Baranju nakon premijere filma

Pred njemačkim novinarima slavni američki glumci hvalili Baranju nakon premijere filma
PR

Boravak u Hrvatskoj za vrijeme snimanja i Michaelu Paréu i Ericu Robertsu donio je nova iskustva, ali i priliku da vide ono što mnogi filmaši često nemaju mogućnost

Svjetska premijera filma ''Wrongful Death'' (''Nepravedna smrt'') hrvatskog redatelja, čiji su roditelji s područja Baranje, Vjekoslava Katušina održana u jednoj od 14 dvorana renomiranog kina Mathäser Filmpalast u Münchenu, u petak, 1. rujna, okupila je velik broj njemačkih i američkih glumaca, TV voditelja, glazbenika, influencera i medija.

Film priča priču o Davidu Mooru, ocu koji pokušava osvetiti nepravednu smrt svoga sina koji je proživio težak mobbing te kazniti djevojku koju smatra odgovornom, ali i njoj bliske osobe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Oca koji osvećuje smrt svoga sina glumi poznati američki glumac Michael Paré. U glavnoj ulozi našla se mlada američka glumica Isabella Brenza koja je vrlo dobro utjelovila lik Sophie McElroy, djevojke koju ogorčeni otac David Moor kažnjava i koju smatra krivom.  

U filmu se pojavljuje i hollywoodska zvijezda Eric Roberts koji glumi senatora McElroya čiju kćer Sophie otima David Moore. Senator svim sredstvima pokušava doznati što se dogodilo njegovoj kćeri i vratiti je kući.

Radnja filma odvija se u baranjskom Belom Manastiru, gdje je Vjekoslav Katušin početkom godine okupio hollywoodske zvijezde i snimio ''Wrongful Death''.

Boravak u Hrvatskoj za vrijeme snimanja i Michaelu Paréu i Ericu Robertsu donio je nova iskustva, ali i priliku da vide ono što mnogi filmaši često nemaju mogućnost.

''Mnogi znaju samo za Dubrovnik, tamo snimaju filmove, misle kako je Dubrovnik najzanimljiviji, ali Hrvatska je raj na Zemlji. Proputovao sam puno zemalja, ali ono što sam vidio u Baranji i Zagrebu oduševilo me. Puno je mjesta gdje se mogu snimiti izvrsni filmovi svih žanrova. Oduševljen sam Baranjom, ali i cijelom Hrvatskom'', rekao je Michael Paré.

I Eric Roberts slaže se s Paréom. Kaže kako je oduševljen ljudima u Baranji, odakle je podrijetlom Vjekoslav Katušin. Ulogu u filmu prihvatio je vrlo brzo te je sretan svaki put kada ima priliku doći u Hrvatsku.

''Imate prekrasnu zemlju'', rekao je Eric Roberts.

Istaknuo je kako već dugo poznaje Vjekoslava Katušina te je znao da će film koji on radi biti dobar.

Na pitanje što bi radio da nije glumac, Roberts je kazao kako ne zna jer obožava svoj posao, a plan B mu je – umrijeti.

Time je glumac otkrio kako bez glume ne bi znao živjeti. Otkrio je i kako mu ne smeta što ljudi često uz njegovo ime dodaju ''brat poznatije sestre Julije Roberts''.

''Kako bi mi smetalo, pa zbog Julije sam dobrodošao u cijelom svijetu'', našalio se Eric Roberts.

No, u Münchenu poznati je glumac pokazao kako je, unatoč vlastitoj slavi i to što je brat slavne Julije, on samo čovjek koji je spreman učiniti svoje obožavatelje sretnima, pa je tako od izlaska iz hotela, gdje su ga čekali brojni obožavatelji, pa sve do početka prikazivanja filma dijelio autograme, fotografirao se sa svima koji su to poželjeli, a bilo ih je doista mnogo.

Redatelj filma, Baranjac Vjekoslav Katušin kazao je kako je iznimno zadovoljan premijerom jer je dvorana bila dupkom puna.

''Za svjetsku premijeru filma odabrao sam München jer velik broj glumaca živi u Münchenu. Tu su mi partneri i zadovoljan sam jer je kino dvorana bila puna, nitko nije ustao tijekom filma i otišao iz dvorane, što znači da im se film svidio. Eric je zadovoljan, a i Franco Nero je zadovoljan te želi suradnju za budući projekt ili možda i u nastavku ovog filma'', rekao je.

Katušin kaže kako su scenama iz Berlina i Portugala koje su prikazane u filmu, htjeli poslati poruku kako se mobbing kojega mladi proživljavaju događa u cijelom svijetu.

Osim glumaca koji glume u filmu, Erica Robertsa, Michaela Paréa, Isabelle Brenza, Alexandera Mana, Raquel Montese, Jenny Paris, Monique Bartnik i Pata Winda, na filmsku premijeru stigao je i popularni talijanski glumac Franco Nero, poznat po ulogama u filmovima ''Bitka na Neretvi'' i kultnom vesternu ''Django''.

Franco Nero i Vjekoslav Katušin već su 13 godina dobri prijatelji, a na premijeru filma došao je kako bi podržao poznatog hrvatskog redatelja u njegovom najnovijem projektu.

Među brojnim gostima bila je i hrvatska likovna umjetnica iz Ulma Ljiljana Đalok koja je naslikala portret Erica Robertsa. Poznati glumac oduševio se kada je vidio svoj portret, a oduševljen je bio i Michael Paré te je od slikarice osobno naručio svoj portret.


Izdvojeno

Reci što misliš!