Kultura / Ostalo-Kultura

Novi kreativni prostor

Knjižnica i čitaonica Evanđeoskog teološkog veleučilišta u Donjem gradu nudi mnoštvo sadržaja

Knjižnica i čitaonica Evanđeoskog teološkog veleučilišta u Donjem gradu nudi mnoštvo sadržaja
PR

U sklopu događanja predstavljena je izložba minijatura stvaranih u kombiniranoj tehnici kojima je inspiracija Biblija, sarajevskog pastora i umjetnika Saše Nikolinovića

Knjižnica i čitaonica Evanđeoskog teološkog veleučilišta u Cvjetkovoj 34, od jučer je novi kreativni prostor za čitanje, ali i izložbe i koncerte.

''U ovom prostoru koji ima dugogodišnju tradiciju nuditi sadržaje koji promoviraju kršćanske teme i nakladništvo u sklopu Dana reformacije koji su koncem listopada, sada će biti uključena i umjetnost'', rekao je dekan ETVOS-a, dr. Dalibor Kraljik koji je svima zaželio toplu dobrodošlicu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O tome su govorili i glavni knjižničar Matej Sakač i Judita Paljević Kraljik, voditeljica novoosnovanog Instituta za kršćansku glazbu i bogoštovlje koji su naglasili povezanost između Božje riječi i umjetnosti.

''Želja nam je da lokalni, ali i svi drugi umjetnici, u ovom prostoru pronađu svoj kutak za susret s publikom. Izložbe kršćanski nadahnutih umjetničkih djela različitih vrsta, ali i koncerti nadasve klasične i kršćanske glazbe bit će sastavni dio naših aktivnosti, kao i predstavljanja knjiga, razgovori s poznatim autorima o teologiji, književnosti, poeziji'', rekla je Paljević Kraljik.

U sklopu događanja predstavljena je izložba minijatura stvaranih u kombiniranoj tehnici kojima je inspiracija Biblija, sarajevskog pastora i umjetnika Saše Nikolinovića. Izložba je prodajna i bit će otvorena do siječnja.

Na otvorenju nazočili su brojni gosti, predstavnici različitih vjerskih zajednica, udruga i institucija grada, ali i građani, susjedi i prijatelji te predstavnici medija.

Dani reformacije nastavljaju i tijekom slijedećih dana s promocijama knjiga: u srijedu, D. Ortlund, ''Krotak i ponizan'', u četvrtak V. Mangalwadi, ''Ova je knjiga promijenila sve'' te u petak predavanjem o utjecaju reformacije na ekonomiju, dr. Meica Pearsea u Knjižari Nova. Sve završava u nedjelju reformacijskim bogoslužjem u 10 sati i koncertom ''Biblija i glazba'' u 18 sati.

''Subota je također posebna jer ove subote, 28. listopada u Osijek dolazi kompozicija 'Pet oltara otkrivenja' nagrađivanog rumunjskog umjetnika Liviua Mocana. Ona će, sa svojih impozantnih četiri metara visine, biti predstavljena u 19 sati kada će o njoj govoriti i sam umjetnik, a bit će dio trajnog postava naše knjižnice, čime Osijek dobiva još jedno novo umjetničko obilježje'', zaključio je dr. Kraljik.


Izdvojeno

Reci što misliš!