Kultura / Ostalo-Kultura

Okušao se u komediji

Novi roman osječkog autora Gorana Srdarevića najavljen za Interliber

Novi roman osječkog autora Gorana Srdarevića najavljen za Interliber
Goran Srdarević

Podsjetimo da je Goran do sada izdao dva romana, od kojih je drugi naziva ''Najteže vrijeme za istinu onda je kada sve može biti istina'' zbog velikog interesa čitatelja ove godine doživio i svoje drugo izdanje

Iz zagrebačke izdavačke kuće Naklada Ceres stižu odlične vijesti za osječku kulturnu scenu.

Novi, treći po redu roman osječkog autora Gorana Srdarevića, svoje predstavljanje imat će na ovogodišnjem Interliberu. Roman ''Starački dom za maloljetnu delikvenciju'' prati skupinu buntovnih penzionera koji odbijaju dočekati mirnu smrt u toploj udobnosti staračkog doma Idila, kao se to od njih i ''očekuje'', već na opće zgražanje vlasnice doma te svoje djece i unučadi oblikuju takozvanu grupu ''gerile iz Idile'' koja prkosi svim mogućim pravilima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kroz komične i ponekad potpuno kaotične situacije iznova otkrivaju svoju davnu i prkosnu mladost te nakon mnogo desetljeća ponovno stavljaju sebe na prvo mjesto u svojim životima, znajući da će im to možda biti i zadnja lijepa uspomena prije odlaska na onaj svijet.

romani gorana srdarevića
Intervju s Goranom Srdarevićem Osječki književnik: ''Pisanje je jedan od rijetkih oblika slobode koji su uspjeli opstati u današnjem svijetu''

Podsjetimo da je Goran do sada izdao dva romana, od kojih je drugi naziva ''Najteže vrijeme za istinu onda je kada sve može biti istina'' zbog velikog interesa čitatelja ove godine doživio i svoje drugo izdanje. Ovoga se puta autor, kako sam kaže, želio okušati u uvjerljivo najtežem književnom žanru - komediji, te se nada da je barem donekle u tome uspio.

Naravno, publika će odlučiti o tome, no kako je publika odlično prihvatila njegova prva dva romana koji su neko vrijeme bili na listama najčitanijih u Hrvatskoj, ne sumnjano da će i ovaj novi također biti uspješan.


Izdvojeno

Reci što misliš!