Kultura / Ostalo-Kultura

ponosni kuhačevci

Glazbena škola Franje Kuhača najuspješnija glazbena škola u Hrvatskoj za 2022. godinu

Glazbena škola Franje Kuhača najuspješnija glazbena škola u Hrvatskoj za 2022. godinu
Davor Javorovic/PIXSELL

U prošloj školskoj godini su imali 107 natjecateljskih nastupa na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima i ukupno osvojili 69 prvih, 33 druge i 5 trećih nagrada

Glazbena škola Franje Kuhača Osijek proglašena je najuspješnijom glazbenom školom u Hrvatskoj za 2022. godinu prema izboru Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga na 126. Plenumu Društva u Vinkovcima 14. listopada 2022. godine.

Škola je prošle školske godine proslavila je 190. obljetnicu javnog glazbenog školstva i 100. obljetnicu kontinuiranog rada Glazbene škole Franje Kuhača Osijek. Danas škola ima 453 upisanih učenika i 73 djelatnika. U srednju glazbenu školu upisali su 3. generaciju učenika glazbenog usmjerenja koji je nakon 30 godina vraćen u sustav škole. Nakon 20 godina pokrenuli su i odjel za klasični balet u osnovnoj školi, a proslavili su obljetničku godinu s preko 30 koncerata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U prošloj školskoj godini smo imali 107 natjecateljskih nastupa na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima i ukupno osvojili 69 prvih, 33 druge i 5 trećih nagrada. Ističu se i 4 Oskara znanja osvojeni u kategorijama jednoglasni dječji zbor mlađeg uzrasta, komorni sastav – trio,  komorni sastav – klavir 6-ručno  i talijanski jezik. Škola je ostvarila niz projekata koji su sufinancirani sredstvima osnivača Osječko-baranjske županije, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Grada Osijeka. Najveći projekt je bio „100. godina klavira u Osijeku – Natjecanje Damir Sekošan“ koji je okupio 97 učenika, 49 mentora iz 29 škola iz cijele Republike Hrvatske", poručuju iz Glazbene škole.

Svi su njihovi sadašnji i bivši učenici, njihovi Kuhačevci utkali svoj rad, vještine i ljubav u postignuća koja su sabrana u ovu veliku i značajnu nagradu struke.


Izdvojeno

Reci što misliš!