Kultura / Ostalo-Kultura

otvaranju iduće izdanje festivala

Apsolutne pobjednice International choir festivala Melodianum: Grand Prix za Vokalni ansambl Brevis!

Apsolutne pobjednice International choir festivala Melodianum: Grand Prix za Vokalni ansambl Brevis!

U petak, 5. studenog 2021. godine održano je uručenje Grand Prixa i nagrada Vokalnom ansamblu Brevis, apsolutnom pobjedniku prošlogodišnjeg International choir festival Melodianum održanog u Kikindi

Zbor je u prosincu 2020. godine sudjelovao u natjecanju koje je radi epidemiološke situacije održano online, a među 42 sudionika u više različitih natjecateljskih kategorija osječkim je Brevisicama pripala titula apsolutnih pobjednica natjecanja radi čega im se dodijelio Grand Prix. Zboru je osvojio i prvu nagradu te zlatnu medalju u kategoriji ženskih zborova, a njihov je nastup ocijenjen s najvećim mogućim brojem bodova - 100! Osim što su pobijedile u svojoj kategoriji, pripala im je i posebna nagrada za najbolju izvedbu skladbe starog majstora, stoga su umjetnički direktor Kulturnog centra Kikinda, gosp. Marko Markovljev i umjetnička voditeljica natjecanja dr. Biljana Jeremić u petak, 5. studenog došli u Osijek kako bi predstavnicima Vokalnog ansambla Brevis - dirigentici dr. Antoaneti Radočaj-Jerković i klavirskom suradniku Davoru Dediću uručili nagrade.

Ono što Vokalni ansambl Brevis i organizatore festivala posebno veseli jest da će, radi susreta uživo, a koje je rezultat online izdanja festivala, doći i do budućih suradnji. To će se, moguće, ostvariti već u prosincu ove godine jer je gosp. Markovljev prilikom uručenja nagrada ujedno pozvao Vokalni ansambl Brevis da svojim nastupom otvoriti iduće izdanje festivala.


Izdvojeno

Reci što misliš!