Kultura / Ostalo-Kultura

udruga arla

Udruga ARLA ostvarila pravo na financiranje projekata od Ministarstva kulture

Udruga ARLA ostvarila pravo na financiranje projekata od Ministarstva kulture

U najavi su dva vrlo zanimljiva projekta čija se realizacija očekuje u ovoj godini

Udruga ARLA ove godine prvi puta ostvarila je pravo na financiranje projekata preko Ministarstva kulture. Prijavili su dva projekta i veseli ih što će biti u mogućnosti realizirati oba tijekom tekuće godine. 

S obzirom da je 2021. službeno godina čitanja, jedan od projekata pisan je na tom tragu. Najave događanja u sklopu projekta "Ideš na promociju?" očekujte uskoro. Neka od imena koja nam se ove godine (i početkom naredne) smiješe su: Lidija Deduš, Radmila Petrović, Ognjenka Lakićević, Marko Tomaš, Staša Aras, Želimir Periš, Tanja Stupar-Trifunović, Sanja Baković... S njima u grad stižu: (anti)roman koji predstavlja metaforu o raspadu suvremenog društva i suvremenog čovjeka, potom postmodernistički roman, amalgam eklektičnih stilskih rješenja, uz njih putopisna zbirku naelektriziranih pjesama o svim vrstama kretanja, zatim jedno vremensko, geografsko i simbolično putovanje, puno surovosti i nježnosti, potom stižu ritmične, kompaktne razglednice iz prašnjave republike, netko će nas provesti kroz požar, a netko naučiti nešto o želji da u miru s nekim rastavi traktor svoga oca. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugi projekt koji je ostvario pravo na financiranje MK je ARLATON 21, u sklopu kojega vas očekuje niz zanimljivih aktivnosti, oslikavanje gradskih prolaza, radionice... Ukratko još jedan konglomerat umjetnosti, druženja, kretanja, pozitivne promjene, znatiželje, prirode, zajedničkog rada i učenja.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!