Kultura / Ostalo-Kultura

sprječavanje rizičnih ponašanja

Osvješćivanje važnosti mentalnog zdravlja mladih – projekt "Kužim te!"

Osvješćivanje važnosti mentalnog zdravlja mladih  – projekt

Loše mentalno zdravlje rizični je faktor za daljnji razvoj i često ima dugoročne posljedice na život mladih

Loše mentalno zdravlje povezano je s rizičnim ponašanjem uključujući samoozljeđivanje, konzumaciju duhana, alkohola i droga, rizično seksualno ponašanje i izloženost nasilju. Također, posljedice zanemarenih poteškoća s mentalnim zdravljem sežu u odraslu dob i ometaju optimalno fizičko i mentalno funkcioniranje i vođenje ispunjavajućeg života.

Upravo s ciljem osvješćivanja mladih o važnosti tema povezanih s mentalnim zdravljem  PRONI Centar za socijalno podučavanje započeo je 1. lipnja 2020. provedbu projekta "Kužim te!"
 
Projekt ima za cilj  utjecati na pozitivan razvoj adolescenata u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, učenika srednjih škola kako bi osvijestili važnost sudjelovanja u vršnjačkoj prevenciji daljnjih rizičnih ponašanja, promovirali očuvanje mentalnog zdravlja svojih vršnjaka i unaprijedili osobne mogućnosti i potencijale.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od listopada do prosinca 2020.godine održano je pet radionica vršnjačkog kritičkog promišljanja putem kojih su osječki srednjoškolci (njih 105) upoznati s problemima rizičnih ponašanja. U sklopu radionica srednjoškolci su kreirali i poruke podrške svojim vršnjacima koji imaju poteškoća s mentalnim zdravljem i/ili rizičnim ponašanjem.

Upravo je u tijeku priprema izložbe učeničkih radova na temu mentalnog zdravlja i rizičnih ponašanja.

Od ožujka do lipnja 2021. godine  planirana je putujuća izložba učeničkih radova predstavljenih na roll-up bannerima. Izložba će biti postavljena u 18  srednjih škola na području Osječko-baranjske županije.

Projekt  Kužim te!  financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike,a provodi se u  partnerstvu sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek.

Izdvojeno


Reci što misliš!