Kultura / Ostalo-Kultura

urbane intervencije

Murali mlade osječke umjetnice i izvan granica Lijepe Naše

Murali mlade osječke umjetnice i izvan granica Lijepe Naše

Tea Jurišić mlada je umjetnica, a njezin print krasit će galeriju na otvorenom u sklopu projekta Udruge PLANTaža, Urbane intervencije

Umjetnica Tea Jurišić poznato je ime na domaćoj umjetničkoj sceni. Ova svestrana mlada umjetnica ne samo da istražuje nove umjetničke izraze, nego se može pohvaliti dosadašnjim radom koji nije nipošto za podcijeniti, već naprotiv.

Početkom 2017. godine diplomirala je vizualnu umjetnost, članica je Hrvatske udruge likovnih umjetnika, sudjelovala je na nekoliko rezidencija i uličnih festivala, imala osam izložbi, a njezini murali nalaze se i izvan granica Lijepe Naše i to u Italiji, Sloveniji i Norveškoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osječki studenti s Akademije za umjetnost i kulturu pamte ju kao asistenticu, a uskoro će se ponovno predstaviti kroz projekt Udruge PLANTaža: Urbane intervencije.

Njezina ilistracija će biti predstavljena 21.9., na datum koji je poznat kao Međunarodni dan mira, tako da će i ilustracija slijediti sličnu tematiku. Mir je univerzalna tema, prisutna u svakom dijelu ljudske povijesti.

Zbog situacije uzrokovane pandemijom COVID-19, osobito na samom početku, Tea je brzo reagirala na aktualnu situaciju te počela objavljivati radove na temu virusa i što nam je sve donijela ili će donijeti takva situacija. Kaže kako joj je tematika došla kao naručena jer joj je u tom trenutku trebao predah od narudžbi. Pandemija virusa je
bila tema koja je u njezinoj glavi izgledala idealno: imala je dovoljnu mješavinu ozbiljnosti, crnog humora, bizarnosti i odnosila se na apsolutno sve ljude na planeti. S obzirom da je svatko imao svoje mišljenje i svatko je za sebe bio stručnjak na tom polju, i ona je odlučila izraziti svoje, ali kroz vizualnu prezentaciju. Samu sebe je doživjela kao promatrača, jer su ju bilo kakve informacije o COVIDu zapravo ostavljale ravnodušnom. 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!