Kultura / Kazaliste

upis građanske pretplate

Nova sezona u HNK: Maratonci trče počasni krug, Figarov pir, Let iznad kukavičjeg gnijezda...

Nova sezona u HNK: Maratonci trče počasni krug, Figarov pir, Let iznad kukavičjeg gnijezda...
Davor Javorović/PIXSELL

Upis građanske pretplate za 117. kazališnu sezonu: Volite putovanja?

Kazalište je najpustolovnije i najizravnije putovanje u srce svega, ono bez uvijanja i fige u džepu progovara o krajolicima koje smo civilizacijski iza sebe ostavili, ali i svjetlu koje tinja u najintimnijoj odaji svake duše, ono se smije najglasnije, onim zaraznim, vragolastim smijehom vas uvlači u razdraganost poput djeteta u igru. Kazalište plače i bjesni i viče i tiho se spominje svega o čemu smo predugo šutjeli.

Kazalište je najdalekovidniji prozor u svijet, mjesto na kojem svijet uskače kroz prozor kako biste ga vidjeli, ali i mjesto na kojemu se najpredanije susrećemo s vlastitim mislima. Zato je kazalište najpotpunije, najsveobuhvatnije putovanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ova sezona nam u HNK u Osijeku doista donosi sve što jesmo kroz šest premijernih naslova kojima ćemo proputovati cijelom paletom emocija. Od drame Jom Kipur, preko komedije Maratonci trče počasni krug, drame Let iznad kukavičjeg gnijezda, komičnih opera Figarov pir i Prodana nevjesta, do baleta Snježna kraljica. Čarolija svega na jednom mjestu, u hipu, kao vremeplovom, u uzletu duha.

Trebate samo postati naš pretplatnik, pristupiti upisu građanske pretplate u razdoblju od 2. do 14. listopada 2023.

Blagajna HNK u Osijeku radit će svakim radnim danom od 9 do 20 sati te subotom od 9 do 12 sati.


Izdvojeno

Reci što misliš!