Kultura / Kazaliste

vesela sezona

Završena još jedna uspješna sezona u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

Završena još jedna uspješna sezona u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića
PR

U sezoni 2021./2022. godini ansambl Dječjeg kazališta realizirao je čak sedam premijernih predstava

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u sezoni 2021./2022. ostvarilo je veći dio svojih planiranih aktivnosti, bez obzira na još uvijek zahtjevnu epidemiološku situaciju. Pripemili su nove premijerne naslove i sezonu završili sa sedam premijerno izvedenih naslova i jednom obnovom.

Uspjeli s upovećati broj izvedbi i gledatelja na predstavama, čim su ukinuta brojčana ograničenja i COVID putovnice, bez kojih nije bilo moguće ući u Kazalište.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U sezoni 2021./2022. godini ansambl Dječjeg kazališta realizirao je sedam premijernih predstava: „Kako je Temnava dobila dan“ i „BonTon iza duge“ na Osječkome ljetu kulture 2021., „Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica“, „Posljednja ovčica“, „Oblak Čvoraka“, „Divlji konj“, „Rock 'n' roll bajka“ i jednu obnovu „Vrijeme za bajku“, a na programu su imali i 15 repriznih naslova iz prošlih sezona. Ukupno su odigrali 208 predstava iz premijernog i repriznog programa.

Njihove je predstave u protekloj sezoni pogledalo 22 222  gledatelja. U Dječjem kazalištu izvedeno je 172 predstava sa 17982 gledatelja. Na festivalima i gostovanjima izveli su 36 predstava, a pogledalo ih je 4240 gledatelja. Mnoga dogovorena događanja u našem kazalištu su odgođena ili otkazana, no ipak je na svim programima u protekloj sezoni bilo gotovo 25 269 gledatelja.

Najviše su puta izvedene predstave: "Vrijeme za bajku" (49), naša blagdanska predstava "Posljednja ovčica" (28), i koprodukcijska predstava „Ljepotica i zvijer“ (16).

I dalje nepovoljna epidemiološka situacija poremetila je planirane aktivnosti i značajno smanjila broj publike i predstava u konačnom zbroju. Predstava „Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica“, koja je trebala biti premijerno izvedena u veljači, zbog nepovoljne je epidemiološke situacije odgođena za rujan 2021. Isti je slučaj i s planiranom obnovom predstave „Vrijeme za bajku“ koja je također odgođena za rujan.

U Kazalištu su održane i tradicionalne manifestacije Djeco kazalište vas zove 2021., 13. Noć kazališta, POZOR! Plivamo na sceni 11, i nova manifestacija Tjedan bajki 2022.

A nakon dvije godine stanke svoje su premijerne Godišnje produkcije izveli polaznici Plesne igraonice Početnice, Baletnog studija, Dramskog studija  za osnovnoškolce i Dramskog studija za srednjoškolce.

NAGRADE I PRIZNANJA

Gostovali smo festivalima u zemlji i inozemstvu, uobičajeno naše su predstave izabrane za sve značajnije festivale kao što su 54. Međunarodni festival kazališta lutaka – PIF Zagreb, 6. Festival „Jaje“ Koprivnica, 24. Susret profesionalnih kazališta HC ASSITEJ, 26. Revija lutkarskih kazališta u Rijeci, 21. Požeški plesokaz – Međunarodni dan plesa, 27. Vukovarsko lutkarsko proljeće, 17. Treps susreti plesnih grupa, XV. Gumbekovi dani – festival kabareta i 1. InPUT Festival Karlovac.

INVESTICIJE

Najveća investicija u ovoj sezoni koja je financirana sredstvima Osnivača, Ministarstva kulture i medija te dijelom vlastitim sredstvima je obnova sanitarnih čvorova za publiku, kupaonice za gostujuće suradnike u apartmanu, te obnova kupaonica u ženskoj i muškoj garderobi, te zamjena dotrajalih vrata između pozornice i skladišta.

Sanitarni čvorovi za publiku u predvorju Kazališta obnovljeni su za vrijeme zimskih/božićnih školskih praznika kada je bilo najmanje aktivnosti i predstava u Kazalištu, nakon toga i kupaonica u kazališnom apartmanu namijenjenom smještaju suradnika.

Kompletna obnova kupaonica u muškoj i ženskoj garderobi krenula je po završetku školske godine i proba za novu predstavu na Osječkome ljetu kulture na kraju sezone.

"S veseljem očekujemo novu sezonu 2022./2023. i radujemo se ponovnom susretu već krajem kolovoza na premijeri predstave „Tri medvjeda i gitara“ u sklopu Osječkoga ljeta kulture", poručuju iz kazališta.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!