Kultura / Kazaliste

Predstavljamo: Opis dramskog programa na OLJK 2014.

Predstavljamo: Opis dramskog programa na OLJK 2014.

Osječko ljeto kulture 2014. svim zainteresiranim građanima - za koje nimalo ne sumnjamo da će i ove godine u velikom broju pohoditi sve sadržaje OLJK-a – u razdoblju od 28. lipnja do 15. srpnja nudi ukupno 40-ak raznovrsnih programa podijeljenih u različite segmente: dramski, glazbeni, filmski, književni, likovni i druge.



Dramski programi otvaraju i zatvaraju ovogodišnji OLJK, a organizatori i izvršni producenti potrudili su se, u suradnji s Matkom Ragužem, koordinatorom za dramski dio programa, dovesti niz zanimljivih, popularnih i atraktivnih naslova iz regije.

Tako će u subotu, 28. lipnja, "nultog" dana OLJK-a, u koprodukciji Teatra Exit i Teatra 2000 iz Zagreba, biti odigrana višestruko nagrađivana hit predstava Balon Mate Matišića, u kojoj zapaženu rolu igra i Osječanin Krešimir Mikić. Dva dana kasnije, 30. lipnja, na programu je jedina ovogodišnja dramska premijera OLJK-a – lutkarska predstava za djecu i odrasle Romeo i Giulietta u koprodukciji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Osijek, HNK Varaždin i Osječkog ljeta kulture. Osječko Dječje kazalište predstavit će se još jednim naslovom, odmah večer kasnije: 1. srpnja imat će svečanu izvedbu popularne dječje predstave Vještičji pir.

OLJK 2014. [PROGRAM i ulaznice]

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ostali dramski sadržaji su gostujući, s naglaskom na predstave koje već mjesecima ili godinama pune gledališta u Hrvatskoj i regiji. Tako će 3. srpnja gostovati Ludens teatar iz Koprivnice s predstavom Žene u crvenom po tekstu Osječanina Davora Špišića, a 4. srpnja Osječanke i Osječani će se ponovno, nakon siječnja, moći nasmijati do suza uz "kulturno-odmetničku priredbu" Melodije sela i Bruxellesa u izvedbi splitskog novinarskog dvojca Predrag Lucić-Boris Dežulović. U koprodukciji Teatromana i Teatra Exit iz Zagreba 7. srpnja u Osijek stiže sjajni Rakan Rushaidat s monodramom Ja, tata!, a ovaj kazališni izričaj bit će zastupljen i večer kasnije (8. srpnja), kad će Vlado Kerošević (Teatar Kabare Tuzla) odigrati Krojcerovu sonatu po tekstu besmrtnog Lava Nikolajeviča Tolstoja.

Teatroman se opet pojavljuje 9. srpnja s komedijom Muškarci su s Marsa, žene su s Venere, nastaloj prema istoimenoj hit knjizi Johna Graya, dok će 10. srpnja zagrebački Teatar Rugantino izvesti Thiscasting, autorski projekt Mirana Kurspahića. Građani će se od OLJK-a 2014. oprostiti 15. srpnja uz Njuške, jedan od "nasjvježijih" hitova iz majstorske radionice Teatra Exit u režiji njegova ravnatelja Matka Raguža.

Organizatori i izvršni producenti vjeruju kako će u ovako raznovrsnom i kvalitetnom dramskom programu – kao i u ostalim segmentima – svatko od potencijalnih posjetitelja pronaći nešto po svojem ukusu. Napominjemo kako se ulaznice, koje se za većinu navedenih programa naplaćuju po simboličnoj cijeni od 10 kuna, prodaju vrlo brzo pa zainteresirane savjetujemo da požure.

OLJK 2014. [PROGRAM i ulaznice]

Za dodatne informacije o programu OLJK-a te načinu i lokacijama prodaje ulaznica možete se obratiti na mail [email protected]. Detaljan program manifestacije može se pogledati na službenoj web stranici http://ljetokulture.osijek.hr/ ili na službenoj Facebook stranici.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!