Događanja / Ostala

18. svibnja

Pučko otvoreno učilište Osijek: Radionica „Kako upravljati osobnim financijama?“

Pučko otvoreno učilište Osijek: Radionica „Kako upravljati osobnim financijama?“
Igor Kralj/PIXSELL

Teme koje će se obrađivati uključuju osobne financije, financijski sustav, kredite i zajmove, osiguranje, zaštitu potrošača, internetsko bankarstvo, internetsku kupovinu, internetsku financijsku sigurnost, nasljedstvo i prihode nakon mirovine

Besplatna radionica „Kako upravljati osobnim financijama?“ održat će se u četvrtak, 18. svibnja u 10 sati Pučkom otvorenom učilištu Osijek u sklopu Radionice Knjižnice za 21. stoljeće: FINLIT – financijska pismenost za knjižničare u organizaciji Društva knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema te Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Na radionicama će se predstaviti slovenski primjer dobre prakse, EU projekt FINLIT, Financial Literacy Through Public Libraries. Predstavit će se i obrazovni moduli financijskog opismenjavanja odraslih kroz novi pristup i korištenje velikog potencijala knjižnica kao neformalnih edukatora i institucija za cjeloživotno usavršavanje. Teme koje će se obrađivati uključuju osobne financije, financijski sustav, kredite i zajmove, osiguranje, zaštitu potrošača, internetsko bankarstvo, internetsku kupovinu, internetsku financijsku sigurnost, nasljedstvo i prihode nakon mirovine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ciljevi su sljedeći:

  • upoznavanje s teorijskim i praktičnim aspektima financijske pismenosti u slovenskim knjižnicama
  • upoznati se s načelom i strukturom financijske pismenosti
  • povećati razinu financijske pismenosti odraslih kroz novi pristup i korištenje velikog potencijala knjižnica kao neformalnih edukatora i institucija za cjeloživotno usavršavanje.

Radionicu će održati Milena Bon, knjižničarska savjetnica iz Narodne i univerzitetne knjižnice Slovenije u Ljubljani i Alina Meško iz Saveza potrošača Slovenije. Predavačice iz susjedne Slovenije već znaju kako je biti u situaciji promjene valute i snalaženja u novim cijenama te će predstaviti slovenski primjer dobre prakse.


Izdvojeno

Reci što misliš!