Događanja / Ostala

16. travnja

Moto klubovi Vukovarsko-srijemske županije organiziraju otvorenje moto sezone humanitarnog karaktera

Moto klubovi Vukovarsko-srijemske županije organiziraju otvorenje moto sezone humanitarnog karaktera
Ivica Benić/SiB.hr

Cilj je događanja skretanje pozornosti drugih sudionika u prometu na prisutnost i sigurnost motociklista na cesti

Moto klubovi Vukovarsko-srijemske županije organiziraju 17. otvorenje moto sezone s humanitarnim karakterom koji će se održati u nedjelju, 16. travnja, javlja Baranja Info. Cilj je događanja skretanje pozornosti drugih sudionika u prometu na prisutnost i sigurnost motociklista na cesti.

Okupljanje bit će od 9,30 sati kod Udruge bajkera Rokovci-Andrijaševci, a u 10 će se sati krenuti prema Gradištu kod domaćina MK Village Riders. Kolona će ići uz policijsku pratnju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim toga, za taj će događaj biti postavljena humanitarna kutija za dobrovoljne priloge u akciji „Svi za Lukin korak” kako bi otvorenje sezone dobilo viši smisao. Prikupljena sredstva bit će donirana na nabavku ortoza za Luku koji boluje od cerebralne paralize.

Podsjetimo, Luka je rođen 30. ožujka 2017. godine te su mu sa samo devet mjeseci dijagnosticirani hipertonični i distonični obrazac. Njegovi roditelji svakoga dana posljednjih pet godina naporno vježbaju s njime kako bi napravio svoj prvi samostalni korak. Lukin najveći san igrati je nogomet s bratom.

Trenutno ide na neuro-rehabilitaciju u zagrebačke poliklinike Glavić, Polovina i Specijalnu bolnicu Goljak. Krenuo je i na preglede u njemačku dječju specijaliziranu kliniku Orthopädische kinderklinik Aschau i Ch, što ima svoju vrlo visoku cijenu.

Prošle jeseni obavljena je operacija koja je puno pomogla te se pokazala odlično za Lukin napredak.

,,Operacija je oslobodila tetive i zglobove, bolji su pokreti”, rekao je Lukin tata Marijan te pojasnio kako za njegovog sina ne postoji potpuno izlječenje, ali je moguće poboljšati stanje do te mjere da Luka samostalno obavlja svakodnevne aktivnosti.

Sada su mu neophodna vrlo skupa pomagala koja će mu omogućiti stabilizaciju i imobilizaciju nogu. Riječ je o ortopedskim pomagalima koja nisu dostupna u Hrvatskoj, već u njemačkoj u klinici Orthopädische kinderklinik Aschau i Ch te koštaju preko 15 tisuća eura.

Ako želite pomoći Luki da ostvari svoj san i igra nogomet s bratom podatci su za uplatu donacije u nastavku.

ŽIRO-RAČUN: HR4323900013102398015

BIC-SWIFT KOD: HPBZHR2X


Izdvojeno

Reci što misliš!