Događanja / Ostala

4. ožujka

U Našicama se održava koncert poznate pijanistice povodom 100. obljetnice smrti Dore Pejačević

U Našicama se održava koncert poznate pijanistice povodom 100. obljetnice smrti Dore Pejačević

U Hotelu Park Panolija održat će se koncert poznate pijanistice Ane Šostar koji u suradnji organiziraju Zavičajni muzej Našice, Osnovna glazbena škola Kontesa Dora, Hrvatsko kulturno društvo "Lisinski" te Tamburaško društvo "Dora Pejačević" iz Našica

Ova je godina za Našičane, pa tako i Osnovnu glazbenu školu Kontesa Dora, vrlo posebna. Naime, ove se godine obilježava 100. obljetnica smrti prve hrvatske skladateljice Dore Pejačević.

Upravo je 3. ožujka ta posebna obljetnica koja će se obilježiti i u glavnom gradu Republike Hrvatske posebnim postavom Muzeja grada Zagreba te Festivalom "Dora Pejačević" u organizaciji Zagrebačke filharmonije. U Dorinim rodnim Našicama tijekom cijele se godine, raznim događanjima i posebno glazbenim događanjima, tim povodom održava i XXIX. memorijal Dore Pejačević.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U sklopu navedenog memorijala, 4. ožujka, u Hotelu Park Panolija održat će se koncert poznate pijanistice Ane Šostar koji u suradnji organiziraju Zavičajni muzej Našice, Osnovna glazbena škola Kontesa Dora, Hrvatsko kulturno društvo "Lisinski" te Tamburaško društvo "Dora Pejačević" iz Našica.

Na programu će biti djela, osim djela Dore Pejačević, i djela F. Chopina, F. Liszta te S. Rahmanjinova. Početak koncerta predviđen je za 19 sati, a ulaz je slobodan.


Izdvojeno

Reci što misliš!