Događanja / Ostala

10. prosinca

KC Osijek: Koncert zborske glazbe državnog prvaka i viceprvaka

KC Osijek: Koncert zborske glazbe državnog prvaka i viceprvaka
HPD Lipa

Hrvatsko pjevačko društvo ,,Lipa” iz Osijeka osvojilo je titulu državnog prvaka, dok je Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu proglašen viceprvakom u amaterskom zborskom pjevanju

Koncert zborske glazbe državnog prvaka i viceprvaka održat će se u foajeu Kulturnog centra Osijek u subotu, 10. prosinca s početkom u 18 sati.

U rujnu je održan 55. Susret hrvatskih pjevačkih zborova pod organizacijom Hrvatskog sabora kulture u Poreču. Tom prigodom Hrvatsko pjevačko društvo ,,Lipa” iz Osijeka osvojilo je titulu državnog prvaka, dok je Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu proglašen viceprvakom u amaterskom zborskom pjevanju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na istom Susretu dogovorena je suradnja dvaju najuspješnijih hrvatskih zborova na inicijativu prof. dr. sc. Drage Žagara, predsjednika HPD-a „Lipa“ i redovitog profesora na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija.

Na zajedničkom koncertu u Osijeku dva prijateljska zbora izvest će 20-ak skladbi, među kojima će se naći i dio natjecateljskog programa sa spomenutog natjecanja, a program će upotpuniti i s drugim zanimljivim skladbama duhovnog i svjetovnog sadržaja, skladbama temeljenim na hrvatskoj tradicijskoj glazbi, kao i na zborskim obradama popularnih skladbi hrvatskih i stranih autora.

Koncert će se održati pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, FOTO: FER ZG


Izdvojeno

Reci što misliš!