Događanja / Istaknuta

16. ožujka

HKUD ''Osijek 1862.'' održat će tradicionalni 34. svečani folklorni koncert

HKUD ''Osijek 1862.'' održat će tradicionalni 34. svečani folklorni koncert
PR

Na koncertu će osječka publika moći poslušati skladbe i glazbene obrade Julija Njikoša u izvedbi ansambla, ali i glazbene zapise koje je Njikoš spasio od zaborava, a za ansambl aranžirao Duško Topić

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo ''Osijek 1862.'' održat će u subotu, 16. ožujka svoj tradicionalni 34. svečani folklorni koncert pod nazivom ''Pozdrav proljeću i Njikošu''. Svoj koncert održat će u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku s početkom u 19 sati.

HKUD ''Osijek 1862.'' posvetit će koncert stotoj obljetnici rođenja skladatelja, dirigenta, muzikologa, melografa i doajena hrvatske tamburaške glazbe Julija Njikoša (Osijek, 9. travnja 2024. – Zagreb, 27. listopada 2010.) koji je svoja umjetnička postignuća, angažmane na području tamburaške glazbe i svoju osobnost utkao u tkanicu koja tvori, pokazuje i čuva naš kulturni identitet.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na koncertu će osječka publika moći poslušati skladbe i glazbene obrade Julija Njikoša u izvedbi ansambla, ali i glazbene zapise koje je Njikoš spasio od zaborava, a za ansambl aranžirao Duško Topić. U drugom dijelu koncerta ansambl će izvoditi koreografije iz različitih dijelova Hrvatske, uz vokalne ansamble društva.

Svoju kvalitetu i uspjeh ansambl ostvaruje vrijednim radom mladih članova s većim brojem suradnika, odnosno pod vodstvom umjetničkog voditelja Damira Doležala, glazbenog voditelja Duška Topića te uz voditelja tamburaške skupine Danijela Čehajića, vokalne suradnice Lidije Neznanović i voditeljice fundusa narodnih nošnji Dubravke Strapač.

Predsjednik društva Vladimir Zobundžija i tajnik Tihomir Slivka zahvaljuju se pokroviteljima koncerta, točnije Gradu Osijeku i Žitu d.o.o. Osijek.     


Izdvojeno

Reci što misliš!