Događanja / Istaknuta

4. do 10. ožujka

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Komedije, stand-upovi, nove 'storytelling' ture...

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Komedije, stand-upovi, nove 'storytelling' ture...
PIXSELL

Dvije komedije, stand-up i kulturne manifestacije samo su neka od predstojećih događanja...

U sljedećem nas tjednu, između ostaloga, očekuje Dan žena i prigodne manifestacije povodom toga, ali i brojne druge koje će izmamiti osmijeh na lice pripadnicima svih generacija.

Prije svega, u četvrtak u 19 sati u kino Urania stiže svjetski popularna komedija pod imenom ''Pračovjek'' redatelja i glumca Peđe Gvozdića i autora Roba Beckera.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Pračovjek" je do sada preveden na 25 jezika i izveden u više od 52 zemlje, a autor je tijekom trogodišnjeg razdoblja proučavao psihologiju, sociologiju i prapovijest kako bi napisao komediju o odnosu i razlikama muškaraca i žena od prapovijesti do danas.

7. ožujka Svjetski poznata komedija "Pračovjek" stiže i u kino Urania

Na Dan žena, odnosno u petak u Sportsku dvoranu Jug 2 ponovno stiže još jedna hit predstava pod zanimljivim nazivom "Ocat i sin" u kojoj glume legendarni Zlatan Zuhrić Zuhra i Tin Sedlar.

U ovoj komediji vidi se generacijski jaz oca i sina. Dok otac predstavlja stariju generaciju i teži sigurnijim metodama, sin je tipični primjer modernog dečka koji voli sve što vole mladi.

8. ožujka Hit komedija "Ocat i sin" ponovo stiže u Osijek

Iste će se večeri s početkom u 20 sati u Centru za kulturu Beli Manastir odigrati stand up show naziva ''sprŽene''.

Četiri izvrsne balkanske komičarke – Marina Orsag (Hrvatska), Martina Ipša (Slovenija), Miranda Lončar (Bosna i Hercegovina) i Jelena Mandarić (Srbija) nasmijat će vas do suza i stvoriti divnu atmosferu svojim humorom.

8. ožujka Povodom Dana žena, u Belom Manastiru igra se stand up show ''sprŽene''

U subotu nas očekuje i nekolicina kulturnih manifestacija, među kojima je jazz koncert slovenskog saksofonista Igora Lumperta Synchronicityja koji će se održati u Kulturnom centru s početkom u 20 sati.

Navedeni se glazbenik svojim sviranjem i komponiranjem popeo na vrh globalne jazz scene, čemu je zacijelo doprinijelo i to što već više od dvadeset godina živi i djeluje u New Yorku.

9. ožujka Slovenski saksofonist Igor Lumpert nastupit će u Kulturnom centru Osijek

Istoga dana u valpovačkom će se dvorcu Prandau-Normann upriličiti premijerno izdanje glazbenog festivala ''Vashar''.

U jednoj ćete večeri tako moći poslušati čak šest mladih bendova koji jedva čekaju prezentirati svoj autorski rad lokalnoj i uhodanoj publici, ali i potencijalnim novim gostima i ljubiteljima dobre glazbe.

dvorac prandau norman
9. ožujka Održava se novi glazbeni festival u Valpovu ''Vashar''

Kreativni kolektiv Golo oko također u subotu organizira događanje pod nazivom gOSba x Afrika&Trut.

gOSba je okvir za spajanje hrane, vina i umjetnosti, a sve u cilju promoviranja i širenja svijesti o slavonsko-baranjskoj kulturi i tradiciji. Namijenjen je entuzijastima navedenih disciplina, no na događanje su dobrodošli svi.

9. ožujka Kreativni kolektiv Golo oko organizira novi format na gastro-wine-art event sceni

ReActor obrt i suradnici ovoga su mjeseca pripremili do sada neviđene 'storytelling' ture Osijekom.

Riječ je o turama kao što su ''Priča o kugi i nevidljivom Edgaru'', ''Priče iz Eržikinog žrvnja'', ''Janjine priče – priče iz života sluškinje'' i ''Svjetlom fenjera'' te su namijenjene svim generacijama.

Tvrđa - pogled iz zraka, siječanj 2024.
Tijekom ožujka Organiziraju se nove 'storytelling' ture Osijekom u ožujku

Među ostalim se manifestacijama ističu putopisna predavanja osječkog PD ''Zanatlija'' koja će se održavati svakog utorka, sve do 19. ožujka u prostorijama društva te bogat kulturni program u Centru za kulturu Đakovo do 27. ožujka.

Odazovite se i vi pokojem događanju od navedenih, a putem poveznice pratite i ostale manifestacije koje nismo spomenuli te uživajte u brojnim zanimljivim sadržajima iz ponude naše Slavonije i Baranje.

Najave događanja za koja znate da se održavaju, a da ih nismo objavili, možete slati na [email protected].


Izdvojeno

Reci što misliš!