Događanja / Istaknuta

9. ožujka

Kreativni kolektiv Golo oko organizira novi format na gastro-wine-art event sceni

Kreativni kolektiv Golo oko organizira novi format na gastro-wine-art event sceni

Iako nisu ni Slavonci ni Baranjci, Afrika i Trut odabrani su upravo zbog nacionalne prepoznatljivosti i renomea stvorenoga kroz višegodišnju prisutnost na hrvatskoj gastro event sceni

Sljedeća subota (9. ožujka) u Osijeku donosi gOSbu – novi format na gastro-wine-art event sceni. gOSba je rezultat želje za osvježenjem lokalne, odnosno nacionalne gastro event konstelacije. Atmosfera gOSbe je opuštajuća, a glazba lagano gibajuća.

Nulto izdanje gOSbe kulinarski predvodi gastro duo koji čine Afrika (Tihomir Krklec – Masterchef, Hangry Taco, Secret Sunday Lover) i Trut (Marko Domgjoni – Hook & Cook festival, Hangry Taco).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Afrika & Trut kreativno će reinterpretirati tradicionalnu slavonsko-baranjsku kuhinju, i to u pet tanjura u 'fine street' maniri. Goste očekuju i off the map vina iz Slavonije i Baranje u režiji poznate osječke ugostiteljice i (uskoro) sommelierke Dee Dumančić (Caffe bar Trica).

Iako nisu ni Slavonci ni Baranjci, Afrika i Trut odabrani su upravo zbog nacionalne prepoznatljivosti i renomea stvorenoga kroz višegodišnju prisutnost na hrvatskoj gastro event sceni. Event ima potencijal za pretvaranje u seriju, a time i za pozicioniranje Osijeka kao lokacije za entuzijaste ovakvih disciplina.

Dodatna je dimenzija gOSbe i neslužbena izložba radova mladih suvremenih umjetnika. Pod sugestivnim nazivom ''Strast na stranu'', izložba će bok uz bok postaviti akademske i street umjetnike iz Slavonije i Baranje. Cilj joj je približiti umjetnost potencijalnim konzumentima, tj. stvoriti novu publiku. Izlažu Ana Petrović, Marin Meković, Antonija Magdić, Mario Skender Sob, Leo Pavlović, Mihaela Podboj i Vlatka Škoro.

Iza koncepta i organizacije stoji Kolektiv Golo oko koji predvode Aleksandra Živković i Josipa Stojanović (potonja ujedno i kustosica izložbe).  

Event će podržati Turistička zajednica grada Osijeka, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije te Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, a održat će se u Galeriji Waldinger (u prostoru Muzeja školjaka, Fakultetska 7, Osijek) u subotu, 9. ožujka u 20 sati.

Cijena je ulaznice 45 eura po osobi, a rezervacije se zaprimaju na e-mail adresu [email protected] ili na broj mobitela 091 606 79 80.


Izdvojeno

Reci što misliš!