Događanja / Istaknuta

9. veljače

Konferencijom i panel raspravom u Muzeju Slavonije započinju pokladna događanja

Konferencijom i panel raspravom u Muzeju Slavonije započinju pokladna događanja
PR

O iskustvima i primjerima dobre prakse govorit će Mátyás Bolya, pročelnik Katedre za narodnu glazbu, izvanredni profesor na Glazbenoj akademiji Liszt Ferenc u Budimpešti te Yan Cozian, glazbenik, skladatelj, gajdaš i učitelj

Pozivaju se svi zainteresirani na ovogodišnja pokladna događanja u Baranji koja počinju sutra, 9. veljače konferencijom i panel raspravom u Muzeju Slavonije u Osijeku. 

Konferenciju će u 11 sati otvoriti saborski zastupnik i načelnik Općine Draž Stipan Šašlin, konzul Generalnog konzulata Mađarske u Osijeku Zoltán József Császár, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Turalija, direktor Turističke zajednice Općine Draž Filip Golubov, direktorica Muzeja Slavonija Zdenka Predrijevac te viši savjetnik u Turističkoj zajednici Osječko-baranjske županije Mislav Matišić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O iskustvima i primjerima dobre prakse govorit će Mátyás Bolya, pročelnik Katedre za narodnu glazbu, izvanredni profesor na Glazbenoj akademiji Liszt Ferenc u Budimpešti te Yan Cozian, glazbenik, skladatelj, gajdaš i učitelj.

Pozivaju se svi zainteresirani i na panel raspravu u 13 sati na temu ''Gajde u Hrvatskoj i Europi''. O položaju gajdaša i gajdi raspravljat će prof. dr. sc. Naila Ceribašić, redovita profesorica Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu, Stjepan Večković, glazbenik solist na tradicijskim glazbalima u Ansamblu LADO i izrađivač glazbenih instrumenata te doc. dr. sc. Andor Vegh, izvanredni profesor na Odsjeku za hrvatski jezik i književnost Fakulteta humanističkih i društvenih znanosti Sveučilišta u Pečuhu, glazbenik i izrađivač gajdi.

Panel raspravu moderirat će Anamarija Bertin, predsjednica Kulturno-umjetničkog društva ''Baranjski Šokci'' iz Draža.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju pozivom na 095 575 5881 ili na [email protected].


Izdvojeno

Reci što misliš!