Događanja / Istaknuta

6. veljače

Bliži se Dan sigurnijeg interneta: Što donosi program i kako se prijaviti?

Bliži se Dan sigurnijeg interneta: Što donosi program i kako se prijaviti?
PR

Centar za sigurniji internet ove je godine osigurao raznolik program za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta - od publikacije, preko online kviza s bogatim nagradama, do live javljanja stručnjaka

Centar za sigurniji internet s ponosom najavljuje obilježavanje ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta pod sloganom "Gejmaj sigurno - zajedno za bolji internet". Ovaj važan događaj istražuje rizike i sigurnosne izazove s kojima se djeca i mladi susreću u gaming okruženju, potičući razgovor o odgovornoj i sigurnoj upotrebi digitalnih tehnologija.

Stoga će ove godine Centar za sigurniji internet obilježiti Dan sigurnijeg interneta 6. veljače uživo u Osijeku, ali i kao dosadašnjih godina online kroz različite formate - pripremama za provedbu tematskih radionica za četiri uzrasta, online kviz za djecu i mlade, live javljanje stručnjaka i još mnogo toga.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dan sigurnijeg interneta obilježit će se uživo u Osijeku, 6. veljače s početkom u 11,30 sati u Staroj pekari, gdje će se održati javna tribina pod nazivom "Za tipkovnicom i konzolom - budi pod kontrolom". Ovaj događaj okupit će stručnjake iz Centra za sigurniji internet, Ureda pravobraniteljice za djecu, policije te institucija socijalne i zdravstvene skrbi. Debata učenika I. Gimnazije, panel rasprave "Što znači biti pod kontrolom?" i "Sustav skrbi za djecu, sigurnost i videoigre - koja je poveznica?" dodatno će obogatiti ovu značajnu tribinu.

''Tijekom svakodnevnog rada s djecom, kao i tijekom održavanja raznih preventivnih aktivnosti za djecu u školama diljem Hrvatske, tema igranja videoigara kod djece pokazala se kao ona koja je bliska i atraktivna djeci i mladima koja provode velik dio svog slobodnog vremena igrajući ih. S druge strane, roditeljsko razumijevanje samog koncepta te mogućnost educiranja stručnjaka i roditelja o tome što su zapravo videoigre, koje su prednosti, koji nedostatci, koja je uloga roditelja u postavljanju granica, koje vrste videoigara postoje, kako znati da je određena primjerena za djecu, nisu široko dostupni. Stoga nam je cilj ovom javnom tribinom upoznati i osvijestiti stručnjake koji rade s djecom o stavovima same djece i mladih o videoigrama, kao i pružiti dublji uvid u razne sustave kroz koje se ova tema provlači'', navode stručnjaci Centra za sigurniji internet.

Broj je sudionika ograničen, a zainteresirani stručnjaci mogu se prijaviti putem online obrasca. Ovaj događaj omogućava stručnjacima, roditeljima i ostalima da zajedno razgovaraju o sigurnosti na internetu te pruže podršku djeci u suočavanju s izazovima online svijeta.

Da je interes stručnjaka koji rade s djecom o ovoj temi velik, svjedoči više od 650 prijava za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta koje su stigle iz cijele Hrvatske. Mnogima je odavno poznat koncept sudjelovanja u Danu sigurnijeg interneta koji se ove godine obilježava desetu godinu zaredom, a upute kako se prijaviti nalaze se niže.

Za sve koji rade s djecom u školskom i predškolskom okruženju te kroz organizacije civilnog društva, Centar za sigurniji internet pripremio je edukativne radionice za četiri uzrasta koje je moguće provoditi preuzimanjem online materijala. Prijave su za sudjelovanje otvorene do 5. veljače na online obrascu, a organizacije koje sudjeluju trebaju podijeliti svoje iskustvo putem evaluacije dostupne na poveznici. Nakon provedenih radionica i dostavljenih evaluacija, svaki sudionik dobiva potvrdu o sudjelovanju na Danu sigurnijeg interneta.

Pridružite se, stoga, i vi misiji stvaranja sigurnijeg interneta za sve!


Izdvojeno

Reci što misliš!