Događanja / Istaknuta

29. siječnja do 9. veljače

BIOS organizira natjecanje u 3D modeliranju za osnovnoškolce

BIOS organizira natjecanje u 3D modeliranju za osnovnoškolce
Grgo Jelavić/PIXSELL

Projektom se žele ojačati kapaciteti institucija osnovno-školskog obrazovanja u Osječko-baranjskoj i Virovitičko-podravskoj županiji te gravitirajućih područja s ciljem poboljšanja STEM vještina učenika i odgojno-obrazovnih djelatnika

Pozivaju se učenici od petog do osmog razreda na prijavu na natjecanje u 3D modeliranju u Thinkercad-u.

Natjecanje traje od 29. siječnja do 9. veljače. Modele možete raditi kod kuće ili u školi, kada ste slobodni od drugih obveza i kada imate vremena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Treba ih poslati najkasnije do 9. veljače, nakon čega će stručna komisija izabrati deset najboljih modela koji će potom biti 3D ispisani i ići po školama, gdje će učenici glasati i 3D model koji dobije najviše glasova bit će proglašen najboljim.

Učenići će moći osvojiti sljedeće vrijedne nagrade:

  • 1. mjesto - 3D printer
  • 2. mjesto - dron
  • 3. mjesto - bežićne gamerske slušalice.

Natjecanje iz 3D modeliranja održava se kao jedna od aktivnosti u sklopu EU projekta ''RZC Panonske Hrvatske“ na kojoj Poduzetnički inkubator BIOS sudjeluje uz još devet partnera.

Projekt je financiran iz Financijskog programa EGP-a, čiji je nositelj OBŽ. Vrijednost projekta iznosi 2.791.417,80 eura, a započeo je 15.7.2022. i traje do 14. travnja sljedeće godine.

Projektom se žele ojačati kapaciteti institucija osnovno-školskog obrazovanja u Osječko-baranjskoj i Virovitičko-podravskoj županiji te gravitirajućih područja s ciljem poboljšanja STEM vještina učenika i odgojno-obrazovnih djelatnika.

Prijave se zaprimaju na poveznici.


Izdvojeno

Reci što misliš!