Događanja / Istaknuta

22. studenoga

Panel-diskusija „Misli modu: Održive modne prakse” u KC-u Osijek

Panel-diskusija „Misli modu: Održive modne prakse” u KC-u Osijek
KC Osijek

„Misli modu“ naziv je višegodišnjeg projekta Mreže europskih kulturnih instituta EUNIC u sklopu kojeg će se od 22. studenoga do 19. prosinca u Vukovaru i Osijeku održati niz događanja posvećenih modnoj i tekstilnoj industriji

Panel-diskusija „Održive modne prakse“ koja će se u utorak, 22. studenoga u 19 sati održati u Kulturnom centru Osijek, okupit će u Osijeku domaće i gostujuće dizajnere, modne stručnjake i aktiviste koji će promišljati pitanja održivosti u proizvodnji i konzumaciji mode.

„Misli modu“ naziv je višegodišnjeg projekta Mreže europskih kulturnih instituta EUNIC u sklopu kojeg će se od 22. studenoga do 19. prosinca u Vukovaru i Osijeku održati niz događanja posvećenih modnoj i tekstilnoj industriji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izložba „Umjetnik u pogonu“ u Gradskom muzeju Vukovar, panel-diskusija na temu održivosti u modi u KC-u Osijek, filmski program u Kinematografima Osijek koji se bavi temom radničke kulture i uvjetima modne produkcije za cilj imaju potaknuti raspravu o vizijama budućnosti rada u tekstilnoj i modnoj industriji. I Osijek i Vukovar/Borovo gradovi su bogate industrijske baštine te nije slučajno da su odabrani kao mjesta realizacije ovog projekta.

Panel-diskusija „Održive modne prakse“ održava se u organizaciji Goethe Instituta Hrvatska i Mreže EUNIC Hrvatska i u suradnji s Kulturnim centrom Osijek. Moderatorica Lea Vene iz Centra za istraživanje mode na engleskom će jeziku voditi ovu panel raspravu koja će na jednom mjestu okupiti domaće i gostujuće dizajnere, modne stručnjake i aktiviste te zajedno s njima i javnošću promišljati pitanja održivosti u proizvodnji i konzumaciji mode s posebnim interesom na poticanju interesa mlađe publike.

Ulaz je na panel-diskusiju slobodan.


Izdvojeno

Reci što misliš!